Læsetid: 2 min.

Læser du bøger: Mette Bock

Yahya Hassans digtsamling var den mest anstrengende læseoplevelse for Liberal Alliances Mette Bock
8. marts 2014

- Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Der er ikke én, men mange, da genrerne ikke umiddelbart kan sammenlignes. Der findes gode romaner, digtsamlinger, biografier, historiske værker, debatbøger m.v. Men aktuelt ville jeg ønske, at flere – også unge – ville læse professor Ove Korsgaards Solskin for det sorte muld. Det er levende danmarkshistorie, når det er bedst. Korsgaard fortæller om udviklingen i Danmark fra midt i 1800-tallet til i dag gennem sin egen familiehistorie. Det er utroligt inspirerende og sætter vores aktuelle situation i et øjenåbnende perspektiv.«

- Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Som ung læste jeg Sigrid Undsets Kristin Lavransdatter, en storslået udviklingshistorie om både kvindeliv og samfundsudvikling. Jeg tror, tiden er kommet til genlæsning, da jeg nu 30 års livserfaring rigere formentlig vil finde inspiration på en anden måde. Sådan er det med de bedste romaner. Jeg holder også meget af politiske biografier. Der lå en helt anden politisk passion, integritet og dannelse til grund for politikere som J.C. Christensens, Staunings og Baunsgaards virke, end det vi møder i dag. Også murstenen om Churchill var jeg meget optaget af. Lige nu læser jeg op på tabet af Slesvig i 1864 og har derfor Tom Buk-Swienty på dagsordenen, da jeg kandiderer til at blive ny formand for Grænseforeningen.«

- Hvad er den værste bog, du har læst?

»Den mest anstrengende var Yahya Hassans digtsamling. Det hele er jo skrevet ud i ét, med versaler og ringe plads til tankestreger og eftertanke. Men det giver samtidig en særlig musikalitet i teksten. Så det sprogligt udfordrende kan godt på bundlinjen give en god læseoplevelse.«

- Hvilken type læser er du?

»Jeg læser i ryk. I løbet af ugen, på Christiansborg bliver det mest dynger af papir, der sjældent giver store læseoplevelser, ligesom den løbende nyhedsopdatering på nettet har stor flygtighed over sig. Så det er i weekender og ferier, der bliver plads til dybde og substans.«

- Hvornår læser du?

»Jeg bruger hver eneste dag mange timer på læsning. Ord kan noget, som hverken billeder eller lyd formår.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Folketingsvalget er forbi, men magten skal stadig holdes i ørerne.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement. Første måned er gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu