Læsetid: 10 min.

Kære Far ...

En gammel tradition om brevudvekslinger i dagspressen er genopstået i løbet af de sidste måneder. Gamle venner, gamle fjender, politikere og afdøde verdensmænd har følt sig kaldet og nu skriver Lasse Lavrsen et brev til sin far
En gammel tradition om brevudvekslinger i dagspressen er genopstået i løbet af de sidste måneder. Gamle venner, gamle fjender, politikere og afdøde verdensmænd har følt sig kaldet og nu skriver Lasse Lavrsen et brev til sin far

iBureauet/Mia Mottelson

5. april 2014

Kære far,

Jeg håber, det går godt hjemme på gården, og at I har fået styr på det med jorden. Herovre går det fint, og som det plejer. Jeg har min sidste dag på arbejdet i dag, så nu vil jeg prøve at forklare dig lidt om, hvad jeg egentlig laver. Ikke fordi du nogensinde har spurgt.

Jeg skal skrive en artikel om en større debat, der har kørt herovre. Du har helt sikkert ikke hørt om den, og jeg tror heller ikke, hverken Folkebladet eller Jyllands-Posten har skrevet om den, men på redaktionen og blandt mine venner har den fyldt en del. Debatten drejer sig om såkaldte kommunikationsfolk eller K-folk, som nogen har forkortet det, og den har sit udspring i en debat mellem én, der hedder Signe Wenneberg, og én, der hedder Martin Kongstad. De er begge to en slags lokalkendte her, som også lever af at kommunikere. Hvad er kommunikationsfolk, spørger du nok, og det skal jeg nok prøve at redegøre for i løbet af brevet, men helt overordnet kan jeg sige, at det er den type mennesker, du efterspurgte, da vi i efteråret drak en kop kaffe på en café her i København, og du spurgte ekspeditricen: »Hvem giver 40 kroner for en kop kaffe?«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Carsten Mortensen
 • Tino Rozzo
 • Adam Lajtoch-Rosschou
 • Søren List
 • Jørn Vilvig
 • Nikolai Thyssen
 • Camilla Krag Jensen
 • Niels Mosbak
 • Ejvind Larsen
 • Lise Lotte Rahbek
 • Holger Madsen
 • Vibeke Rasmussen
 • Maj-Britt Kent Hansen
Carsten Mortensen, Tino Rozzo, Adam Lajtoch-Rosschou, Søren List, Jørn Vilvig, Nikolai Thyssen, Camilla Krag Jensen, Niels Mosbak, Ejvind Larsen, Lise Lotte Rahbek, Holger Madsen, Vibeke Rasmussen og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Maj-Britt Kent Hansen

Den liste, den liste! Jeg er godt tilfreds med, at en virkelig skarp pen - Jette Hansen - har undgået den skæbne at havne der.

Hvad gør kvinder i øvrigt, hvis de ikke vil stå der? Kan de komme af listen?

Vibeke Rasmussen

Tak for et godt grin – eller rettere en stille latter der boblede konstant under hele læsningen. :)

Carsten Mortensen, Tino Rozzo og Camilla Juul anbefalede denne kommentar

"Den kreative klasse" er ifølge Richard Florida, opfinderen af begrebet, "mennesker beskæftiget med at opfinde og udvikle nye industrielle produkter". Nye industrielle produkter inkluderer åbenbart, ifølge den selvproklamerede danske kreative klasse, skabelse af navlebeskuende sniksnak og varm luft ;-)

Vibeke Rasmussen

Og så skal jeg, og ikke mindst mine lattermuskler, nok være glad for, at Lasse Lavrsen ikke også kastede sig ud i at forsøge at forklare …

… hvordan der kom endnu et modindlæg i forumet for kommunikatører, denne gang rettet mod Martin Kongstad – og hvordan det indlæg først havde én titel – og hvordan den titel så af redaktionen blev ændret til "Overophedede nosser" – og hvordan det blev forklaret at udtrykket stammede fra et indlæg, som Morten Sabroe havde skrevet på facebook – og hvordan indlægget var et angreb på René Fredensborg – og hvordan dén titel så også siden blev ændret – og …

… og det er far Lavrsen nok også glad for. ;-)

Selvom jeg ikke aner hvem de to myldretidsfænomener er, som skal lægge ryg til satiren her, så er det temmelig morsomt skrevet.

Tak for et godt grin - jeg ler ellers aldrig for tiden.
Jeg har været i både Tisvildeleje og Vorupøre. Jeg foretrækker til en hver tid det sidste !
P.S. Fur er også dejlig.

Kære Lasse Lavrsen!
Det dér er - undskyld mig - fandens godt skrevet.
Glæder mig til at høre mere fra dig.
PS. Forsøgte fornylig at kæmpe mig gennem Martin Kongstads roman "Fryser jeg", men måtte opgive.
Usympatiske menneskers ligegyldige problemer er mit liv for kort til
Færdig med ham!!