Læsetid: 1 min.

Læser du bøger: Bodil Jørgensen

Kierkegaard kommer før ’Dragon Ball’, når skuespiller Bodil Jørgensen vælger læsestof
Kierkegaard kommer før ’Dragon Ball’, når skuespiller Bodil Jørgensen vælger læsestof

Bax Lindhardt

19. april 2014

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Jeg ville ønske, at alle ville læse Det nye testamente, og hvis ikke kræfterne rækker, kan man ’nøjes’ med Kierkegaards tre gudelige taler: Lilien paa Marken og Fuglen under Himlen

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Kierkegaards taler er måske noget af det vigtigste, jeg har læst, fordi jeg blev mindet om, hvad det vil sige at være menneske, hvad man så ofte glemmer i selskab med mennesker. At lære det af Lilien på Marken og Fuglen under Himlen: tavshed, lydighed og glæde!«

Hvad er den værste bog, du har læst?

»Jeg har læst meget højt for børnene, men det værste var dog alligevel Dragon Ball, en mangategneserie, hvor man starter bagfra, og det er hele tiden »ARGHHH«, »KAMMEHAMMEHA«, og »URGH«. Ved den lejlighed overtog de selv læsningen, og nu er det kun ved juletid, jeg får lov til, eller insisterer på, at læse højt af Lagerlöfs Kristuslegender.

Hvilken type læser er du?

»Jeg kan blive utroligt berørt af det, jeg læser. Som barn ønskede jeg mig bøger, man kunne græde over, og det er kun blevet værre med alderen.«

Hvornår læser du?

»Jeg læser, når jeg læser, ligesom med alt, jeg gør. Jeg læser jo en del manuskripter, men de længere læsestræk af romaner og den slags er der ingen tid til i tilværelsen, som den ser ud lige nu, men jeg har købt Bibelen som e-bog, og så er den altid med, og altid tankevækkende, i små kapitler og vers, og man kan læse på alle tider af døgnet, det er bare et klik på ens tablet. Sådan er mine læsevaner lige nu. Som alt andet forandrer de sig også, jeg har Onde ånder af Dostojevski stående som en stor, tyk bog, jeg skæver til med længsel – en dag ...«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu