Læsetid: 2 min.

Læser du bøger: Johannes Riis

Gyldendals litterære direktør, Johannes Riis, kæmper dagligt for at være en begejstringsparat lystlæser i sit arbejde
5. april 2014

– Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Det spørgsmål findes der ikke noget fornuftigt svar på. Gennem århundrederne er der skrevet tusindvis af fremragende, udfordrende, omvæltende, epokegørende, spændende, intelligente, sjove, fantastiske, bevidsthedsudvidende bøger, og de har haft bud til millioner af læsere; men i litteraturens verden, i kunstens verden i det hele taget, er der ikke noget, der hedder one size fits all.

Jeg tror ikke, der findes en eneste bog, ja, et eneste kunstværk, der vil sige alle noget. Det er vi heldigvis alt for forskellige til, men der findes bøger for os alle: Der er højt anskrevne bøger, der går lige forbi én uden at efterlade det mindste spor; og en bog, der virkelig siger én noget, kan man nærmest føle sig udvalgt af: Man kan have en fornemmelse af, at den er skrevet lige præcis til én selv. Det føles dybt tilfredsstillende, den fornemmelse er fundamentalt individuel, og den skal man ikke stå til regnskab for nogen for, den behøver ikke at blive delt af én eneste for at være gyldig.«

– Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer