Læsetid: 2 min.

Læser du bøger: Peter Falktoft

Den lyshårede del af DR’s Monte Carlo-duo læser alt fra Lucky Luke til George Orwell og finder håb i Zlatans selvbiografi
12. april 2014

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»A Farewell To Arms af Ernest Hemingway. Da jeg var yngre, svor jeg, at jeg ville kværne alt af Hemingway. For at kunne sige, at jeg har læst alt af Hemingway. I den tro, at det ville få mig til at fremstå blot en anelse intelligent. Det har øjensynligt ikke hjulpet.«

»Jeg har et første eksemplar af A Farewell To Arms stående på hylden, hvilken jeg på ingen måde er for fin til at henlede gæsternes opmærksomhed på, såfremt de ikke selv bemærker det.«

»Den minder mig om, hvor ulideligt let, jeg har det. Følelsen af, at de vigtige ting fyldte mere for længe siden end i nutiden, sidder i mig, og hvis omgivelserne fik øjnene op for dette, ville prioriteringerne være anderledes. Så læs.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Jag är Zlatan. Jeg fandt, at vi havde fælles ståsted i forhold til tillid og kærlighed. Altså Zlatan og mig. Umiddelbart kunne man ellers tro, at vi ikke har meget til fælles. Han er vokset op i en forstadsghetto til Malmø, mens jeg er vokset op tæt på vandet i Risskov. Han er søn af indvandrere fra Bosnien, mens jeg har arvet mit lyse hår fra min mor, Linda. Jeg er heller ikke helt så god til at spille fodbold som ham. Men jeg er lige så god til det, jeg laver, som han er til sin læst.«

»Bogen har været med til at give mig en følelse af, at jeg nok skal overkomme alle forhindringer med tiden, så længe jeg bliver ved – og ikke lader mig kue af andres skinsyge og bitterhed. Det er rart at vide, at et miljøskadet individ med skævreddet personlighed og stort ego kan blive accepteret i verdens mest jordnære del af verden. Det giver mig håb for fremtiden.«

Hvad er den værste bog, du har læst?

»Jeg mindes ikke nogensinde at have gjort en bog færdig, som jeg ikke brød mig om. Jeg er hurtig til at stikke af.«

Hvilken type læser er du?

»Jeg har læst alt fra Lucky Lucky, Tintin og Batman til George Orwell og Ernest Hemingway, men selvbiografier er mit fortrukne læsestof. Kurt Thyboe, Steve Jobs, Keith Richards, André Agassi. Jeg tror, jeg er det, man vil kalde en 'chance-læser'. Der er ingen rød tråd.«

Hvornår læser du?

»I flyet og på ferien. Sjældent i hjemmet eller i det daglige. Dog håber jeg at tillægge mig sidstnævnte med alderen.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu