Læsetid: 2 min.

Brevkasse: Min venindes kæreste er en skidt fyr

Sara, 23, København
31. maj 2014

Min veninde har fået en ny kæreste. Hun er meget forelsket. Og det er han også. Men jeg synes desværre bare ikke, at han er en særlig god fyr, og det er min veninde fuldstændig blind for, forelsket som hun er.

Han har nogle virkeligt usympatiske, ja næsten sociopatiske træk. Han kan være enormt aggressiv over for folk, han ikke har et formål med at være gode venner med. F.eks. børn, der larmer, folk der står i vejen for ham, eller andre mindre ting, som kan irritere ham.

Jeg har gennemskuet ham, og jeg kan mærke, at han ved det, for han fedter helt utroligt for mig, når jeg er til stede. Jeg er bange for, at det en dag går ud over min veninde, men jeg ved ikke, om jeg skal snakke med hende om det eller vente på, at hun forhåbentlig selv får øjnene op for det på et tidspunkt. Hvad skal jeg gøre?

Svar I:

Du har fat i hjørnet af et af universets store gåder. Jeg har selv puslet med det adskillige gange, dog fra et lidt andet perspektiv. Man støder på en sød, smuk, ung dame. Man snakker nærmere med hende, finder ud af, at hun også er sjov og intelligent. Man klikker, kort sagt. Og så efter måske måneders forgæves bejlen, viser det sig, at hun er blevet kæreste med en eller anden stodder af en mandsperson, der oven i købet behandler hende som et svin.

Jeg kender ikke svaret på, hvorfor det forholder sig sådan, men jeg synes efterhånden, jeg har indsamlet nok empiri til at konkludere, at nogle gode kvinder bare foretrækker skidte fyre (og ja, det samme kan siges om gode fyre/skidte kvinder, gode kvinder/skidte kvinder, fortsæt selv).

Det ville være fantastisk, hvis du fra din position som veninde, kunne ændre bare en lille smule på den verdensorden ved at åbne hendes øjne, men jeg tror ikke på det. Det handler ikke om ham, men om hende, og om hvorfor hun er blevet kæreste med en fyr som ham. Den snak kan du så tage med din veninde, men det kræver, at hun selv er klar til at stille det spørgsmål. Ellers bliver det noget skidt.

Emil Rotbøll

Svar II:

Du skal ikke gøre noget som helst! At man forelsker sig, garanterer naturligvis på ingen måde, at den, følelserne omfatter, ikke er en idiot. Hvis alle forelskede sig i nogen, de passede sammen med, ville verden se anderledes ud. Men vi må alle gøre vores egne erfaringer, og det må din veninde også. Desuden er forelskede mennesker uimodtagelige for fornuft. Altså: Tand for tunge!

Det betyder imidlertid ikke, at du ikke kan bruge hendes affære til noget, for hele dit brev handler om dit eget forhold til hendes kæreste og den stille krig, du selv fører mod ham. Hvis du sætter dig ned og analyserer din optagethed af ham og de affekter, han så åbenlyst vækker i dig, samt hvad de siger om dig selv, så har i det mindste du fået noget positivt ud af historien.

Karen Syberg

Serie

Brevkassen

Et spørgsmål – to svar.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer