Læsetid: 2 min.

Læser du bøger: Rikke Bakman

Tegneserieforfatter Rikke Bakman læser på skift skønlitteratur og tegneserier, men måtte vente længe, før hun så tegninger blive respekteret
3. maj 2014

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Det ved jeg ikke. Men i lang tid brugte jeg lang tid på at forklare folk, at tegneserier var andet end Tintin og superhelte, og at jeg synes, de skulle læse nogle nye/andre tegneserier. Nu oplever jeg, at flere, jeg møder, enten har læst de tegneserier eller godt ved, at der findes andre tegneserier derude. Det er en udvikling, som er anderledes, end da jeg startede med at interessere mig for tegneserier.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Der er hele tiden bøger, der betyder mest for mig. Men det var stort at læse Persepolis og for første gang at se tegneserien udfolde sig på den måde. Med japanske forfattere som Murakami og Ishiguro og deres poetiske universer fik jeg lyst til at tegne stemninger frem på den måde, som de skriver. Tove Janssons forfatterskab har jeg læst flere gange – både billedbøgerne, tegneseriestriberne og romanerne, hvor Mumifar og havet er min favorit. Mumierne vil jeg altid vende tilbage til.«

Hvad er den værste bog, du har læst?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu