Læsetid: 2 min.

Læser du bøger: Søren Jacobsen

Tv-meteorolog Søren Jacobsen er litterært altædende, men har et særligt forhold til Thorkild Hansens slave-trilogi
14. juni 2014

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Jeg ikke er nogen selvpisker, men jeg ville ønske, at alle læste Thorkild Hansens snart 45 år gamle bog Slavernes øer – eller bedre endnu; hele trilogien om den voldsomt uglorværdige slavehandel, Danmark var en betydelig del af, og som på ingen måde havde den happy ending, der blev antydet i min skoletid. Den er velskrevet, og sætter mange tanker i gang om, hvorvidt vi som menneskehed ændrer os henover nogle få århundreder, eller det bare er tilsyneladende?«

»Jeg har i dag meget svært ved at forstå, hvordan mennesker, som samtiden anså for dannede, og tilsyneladende drevet af kristendom, ingen problemer havde med at torturere en sort slave. Det provokerer mig ad helvede til, men får mig også til at forstå, at civilisationens fernis er meget tynd, og dens indhold af tvivlsom oprindelse.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Martin og Victoria af Klaus Lynggaard. Den godkendte på en sær vis min egen ungdom og styrkede mit i forvejen gode selvværd. Den ramte mig lige i panden og gjorde mig livsglad.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu