Læsetid: 1 min.

Læser du bøger: Tine Smedegaard Andersen

DR’s nye kulturdirektør, Tine Smedegaard Andersen, har fundet flere sandheder i ’Højskolesangbogen’ end i ’Narcissismens kultur’
7. juni 2014

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Uh, jeg synes, det spørgsmål er vanskeligt. Jeg hører til generationen, der læste Khalil Gibran Profeten og syntes, vi havde fundet verdens visdom. Men én eneste bog, der rummer det hele? Højskolesangbogen, tror jeg. Den rummer dybde og lethed, livsvisdom, trøst og glæde nok til, at den kan være en værdig rejseledsager gennem livet.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Der er mange bøger, som på forskellige tidspunkter har betydet mest for mig. Skal jeg nævne en enkelt, bliver det Peter Høegs De måske egnede. Den er en mærkelig blanding af noget umiddelbart tilgængeligt og noget meget svært, og jeg tror måske i virkeligheden aldrig, jeg har forstået den helt. Men for mig var den et aldrig tidligere artikuleret vidnesbyrd fra barndommen og dens sjælelige og empatiske udsathed, som væltede mig helt omkuld.«

Hvad er den værste bog, du har læst?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu