Læsetid: 3 min.

En ny tids stjerner

14. juni 2014

Hvorfor er det kun kvinder, der må være pinupper og komme på side 9? Hvorfor er det kun folk med højt hår, tomt indre og flot ydre, der kommer på ugebladenes plakater? Og hvorfor er det overhovedet kun teenagere og folk med adgang til en skurvogn, der må hænge deres idoler op på væggen?

Information gør op med åndløs dekoration og Gerhard Richter-prikkerne fra Louisiana. Det er på tide, at de rigtige stjerner får den plads på din væg, hvor Che Guevara engang hang. Dem med de indre værdier. Dem, der får overmagten til at ryste i bukserne og de bedrevidende til at tabe fatningen. Dem, som gør det muligt for selv det allerseriøseste lørdagstillæg at udkomme med idolplakat.

Yahya Hassan. Digter, dansk. Jo mere vi elsker ham, des mere hader han os, og det elsker vi ham for. Yahya Hassan finder sig ikke i noget, og så har han bevist, at lyrik er den eneste rigtigt sandfærdige journalistiske genre, der findes. »GHETTODRENGEN DIKTERER,« skriver han et sted i sin digtsamling, og vi er meget enige.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ervin Lazar
  • Steffen Gliese
Ervin Lazar og Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

Joanna Mikolajczyk

Ja, samme spørgsmål som Agga Stage. Jeg elsker jeres mandelige idoler men savner at se nogle kvinder i plakatsamlingen. Eller er de 'åndløs dekoration' når ikke en eneste kvinde nævnes blandt 'de ægte stjerner'?? Jeg forstår det ikke. Jeg opfordrer jer til at lave en lige så fed og sjov plakatvæg med kvinder. Her er nogle bud: Lena Dunham, Kamilla Wargo Brekling, Merethe Stagetorn, Marina Abramovic, Beyonce, Zadie Smith, Miranda July, Chimamanda Ngozi Adichie, MIA, Björk, Maja Lee Langvad, måske Inna Shevchenko som en joker. Kom så!

Mange hilsner, Joanna