Læsetid: 4 min.

Vi anbefaler: Nye tv-koncepter

Der er alt for mange genudsendelser og nyhedsloops. Moderne Tider kræver mere kvalitets-tv og foreslår fire nye koncepter, der vil tage danskerne med storm
Moderne Tider
16. august 2014

Kongefamilien

Her på Moderne Tider forstår vi ikke dem, der snakker grimt om kongehuset. Bag diademerne, silkestofferne og cigaretrøgen er Margrethe, Henrik, Joachim og Isabella lige så almindelige, som alle os andre. Moderne Tider vil lade et nyt reality-program om de royale bevise deres leverpostejsalmindelighed. I programserien følger vi blandt andet ungernes første skoledage under reformen. Hvad siger Isabella og Christian til, at de nu skal røre sig mere i løbet af skoledagen? Kan de mærke, at deres skoledag er blevet længere? Er Frederik og Mary bekymrede over, om børnene nu får tid til at dyrke deres fritidsinteresser? I et andet afsnit af Kongefamilien er vi med Joachim og Marie på boligjagt. Ligesom alle andre, er prins Joachim interesseret i at høre om husenes elinstallationer, og hvilke vægge der kan rives ned for at lukke mere lys ind. I samme program klippes der til Margrethe, som er på rygestopkursus i Københavns Kommune. »Forgæves har hun prøvet med plastre og tyggegummi og håber nu, at rygestoppet kan lykkes, hvis de er flere om det fælles projekt,« fortæller speakstemmen, som naturligvis tilhører Kaare Sand. Genren er i øvrigt så ikke-set-før og tænkt-ud-af-boksen, at den kræver sig eget nyt navn: royality.

Hvor blev de af?

Denne programserie er en slags Sporløs – bare for kendte. Eller ekskendte faktisk, for hvad skete der med stjernerne, da spotlyset forsvandt, kontrakten udløb og glimmerregnen stoppede? Alle med bare en middelmådig musiksmag husker Dr. Bombay, atrap-inderen, der i sluthalvfemserne tog Danmark med storm med sange som »Calcutta (Taxi, taxi, taxi)«, »Rice & Curry« og »S.O.S (The tiger took my family)«. Men hvad laver manden inden i Dr. Bombay, Jonny Jakobsen, i dag? Hvad laver vores allesammens DR-handyman Flemming Leth? Hvad med Søren Poppe – frontfiguren fra succesduoen Rollo & King? Eller hvad med ... ja, indsæt selv flere ekskendte, som du ikke aner, hvad laver i dag. At bygge programmerne op som en slags detektivrejse ligesom i Sporløs Classic er måske for meget at gøre ud af det. Så stort et land er Danmark heller ikke, og de fleste tabloidredaktioner har nok ekskendissernes adresser og telefonnumre i arkivet. I stedet foreslår Moderne Tider, at alle programmerne starter med billeder fra, da den kendte var på toppen – lad os tage Søren Poppe fra Rollo & King. Udsendelsen ville starte i Parken, årstallet er 2001. 40.000 festklædte, hujende mennesker skriger »I will never ever let you go«, mens Rollo & King soler sig i melodi grand prixets spotlys og guldstøv, som daler ned fra himlen. Lige når familierne hjemme i stuerne skal til at synge med, sker et hurtigt klip. Lyden forvrænges og billederne på skærmen spoler frem. Hurtigere og hurtigere og så! Nærbillede af Søren Poppe, 13 år ældre i et intimt interview om livet efter grand prixet, først som centerleder i fitness­industrien og nu som massør.

For jeres børns skyld

Vi har i årevis snakket om konstruktive nyheder, og nu har rækken af konstruktive tv-programmer også meldt sig på banen. Blandt andet Luksusfælden til dem, hvis økonomi sejler, eller Bonde søger brud, så landmændene også får en chance. Moderne Tider har nu udtænkt det mest konstruktive tv-program af dem alle – konceptet, det moderne menneske skriger på. For jeres børns skyld er et program, hvor skilsmisseforældre sammen skal kæmpe for deres børn. Jo bedre ekserne klarer sig gennem en række farefulde, fysisk udmattende opgaver, jo bedre klarer de sig i konkurrencen om en million kroner. Pengene går ikke til forældrene selv, men til deres fælles barn. Hvis mor og far er dårlige til at samarbejde (hvilket noget kunne tyde på), får lille purk færre penge at købe breezers for. Penge er kærlighed i disse moderne tider, og det er kernen i hele konceptet. På den ene side er der tale om konstruktivt tv, hvor mor og far skal lære at samarbejde. På den anden side er det et kynisk (underholdningen er sikret) program om, hvor meget kærlighed (penge) mor og far kan skrabe sammen til baby. Det er godt tænkt, det her, men hov ... programmet er allerede lavet og kommer snart på Kanal 5. Godt der så i det mindste er én god ting i fjernsynet.

KRASNIK

Hvis Moderne Tider var en tv-kanal ville vi lytte til, hvad seerne vil have. Hvad optager danskerne? Hvad taler de om under aftensmaden? Hvad kan få dem helt op i det røde felt og hen til tasterne? Martin Krasnik, er svaret – men for Guds skyld kun når han er kontroversiel, subjektiv eller godt gammeldags træls over for kilderne. Derfor foreslår vi aftenprogrammet KRASNIK – kun form, hvor Danmarks mandlige debatværter skal diskutere de kritiske interviews, de har lavet i løbet af ugen med Martin Krasnik himself.

»Jeg kan overhovedet ikke se, hvor din sympati ligger! Hvem fanden er du med, lærerne eller KL?« tordner Krasnik mod Kim Bildsøe, som med bøjet nakke tager mod kritikken.

»Og dig, Adam Holm. Det kan godt være, at vi er kolleger, men når man ser på de interviews, du har lavet i den her uge, så afbryder du simpelthen ikke nok. Du lader dine kilder tale alt for sammenhængende, og ved du, hvad der så sker?!«

»Så forstår folk, hvad de mener?« siger Adam Holm prøvende.

»Nej, Adam! Der sker det, at du ender med at se ud som den dumme. Du skal afbryde dobbelt så meget, og så evaluerer vi i næste uge og ser, om du er blevet bedre.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Maj-Britt Kent Hansen

Tak!

Et godt grin er altid tiltrængt.