Interview
Læsetid: 2 min.

Læser du bøger: Fenar Ahmad

’Jeg finder noget, som jeg gerne vil vide noget om, og så kaster jeg mig over det,’ siger instruktør Fenar Ahmad
Moderne Tider
16. august 2014

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Jeg ville gerne anbefale en eller anden kompliceret roman, men jeg synes, at alle burde læse Steve Jobs' biografi. Han har opfundet den iPhone, som vi alle sammen går rundt med, og som har påvirket vores liv rigtig meget. Det er hans fortjeneste, at alle har et kamera i lommen, at alle har internettet i lommen. Han har ændret verden. Og jeg vil gerne anbefale, at alle læser den på engelsk, hvis de kan. For så kan man bedst fornemme hans tone og hans engagement.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Den som blinker er bange for døden af Knud Romer. Den gjorde rigtig stort indtryk på mig, fordi den handler om, hvordan han føler sig som en tysker i Danmark, og hvordan det var at høre tyske børnefødselsdagssange. Det kunne jeg identificere mig med i forhold til det arabiske. Min mor sang arabiske fødselsdagssange. Og jeg kunne identificere mig med følelsen af på samme tid at være udenfor og indenfor i et samfund. Så den bog gjorde stort indtryk på mig.«

Hvad er den værste bog, du har læst?

»Jeg har aldrig læst noget, hvor jeg tænkte, at det var det værste lort i verden. Men en af mine værste læseoplevelser var at blive tvunget igennem Shakespeares Macbeth, da jeg gik på high school i USA. Jeg var 16 år, og jeg forstod det ikke. Jeg kunne ikke se det yndige i det.«

Hvilken type læser er du?

»Jeg er en humørspiller. Jeg finder noget, som jeg gerne vil vide noget om, og så kaster jeg mig over det. Lige nu læser jeg for eksempel Kaspar Colling Nielsens nye bog Den Danske Borgerkrig 2018-24. Jeg hørte bare om plottet, og så tænkte jeg, det lyder sgu da for vildt. Men så kan der godt gå to måneder, og så læser jeg ikke en skid, indtil jeg så finder noget nyt, som jeg synes er spændende. Jeg har ingen rytme.«

Hvornår læser du?

»Jeg læser ofte, når jeg har lidt ferie. Når jeg ikke laver film. Når jeg for eksempel venter på svar fra finansiører, kan jeg godt lide at være hjemme og læse, mens det sner udenfor.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her