Læsetid: 1 min.

MoTI

Moderne Tider
16. august 2014

VK-værdier

Har Venstre og Konservative overhovedet noget værdifællesskab, der kan bære en kommende fælles regering? Det synes de to partier indimellem selv at tvivle på. Men fortvivl ikke. De to ledere, Lars Løkke og Søren Pape, har en holdning til fælles: Venner er til for at stikke knive i. Sådan startede de begge deres prominente karriereforløb. Ved amtsrådsvalget i 1997 løb Lars Løkke fra en aftale om at støtte den konservative amtsborgmester i Frederiksborg, Kirsten Ebbensgaard. Løkke rottede sig i stedet sammen med Socialdemokraterne. Han blev amtsborgmester, og de fik de tunge poster. Ved Viborgs kommunalvalg i 2009 væltede Søren Pape Venstres kandidat – selv om Venstre havde fået flest stemmer. Pape gik sammen med de andre partier om i stedet at gøre sig selv til borgmester. Ægte broderpartier. Fælles om brodermordet.

/David Rehling

Da NSA trak stikket

Måske er der nogle, der kan huske, at Bashar al-Assad på et tidspunkt prøvede at slukke for hele Syriens internet. Det var på det tidspunkt i 2012, hvor nogle stadig troede på, at det syriske forår med de sociale mediers hjælp kunne føre til en demokratisk sommer. At Assad trak stikket demonstrerede perfekt diktatorens skånselsløse kynisme over for ethvert demokratisk grundprincip, og det var endnu et hårdt slag for oppositionens forsøg på at samle opbakning.

Nå, men det viser sig, at det forresten var NSA, der kom til at slukke. De amerikanske hacker-agenter skulle ifølge et nyt interview med whistlebloweren Edward Snowden bare lige lave et lille kighul til en router, så de kunne læse med på alle syriske mails og internetbevægelser, og så kom de til at slukke internettet i stedet. Spionerne undgik dog skældud. De havde jo Assad.

/Lotte Folke Kaarsholm

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her