Satire
Læsetid: 6 min.

Vi præsenterer: Socialdemokraternes lysende fremtid

Regeringen har netop gennemført sin syvende ministerrokade på tre år, og der er blevet gravet dybt i det socialdemokratiske talentmateriale. I denne uge bad statsministeren Benny Engelbrecht om at være skatteminister, og velinformerede kilder beretter, at listen over egnede kandidater dermed er ganske og aldeles tom. På centrumvenstretænketanken Moderne Tider™ vil vi gerne hjælpe, og derfor har vi udarbejdet en liste med 10 socialdemokratiske ministeremner på og uden for Christiansborg til næste måneds ministerrokade

iBureauet/Mia Mottelson

Moderne Tider
6. september 2014

Regeringen har netop gennemført sin syvende ministerrokade på tre år, og der er blevet gravet dybt i det socialdemokratiske talentmateriale. I denne uge bad statsministeren Benny Engelbrecht om at være skatteminister, og velinformerede kilder beretter, at listen over egnede kandidater dermed er ganske og aldeles tom. På centrumvenstretænketanken Moderne Tider™ vil vi gerne hjælpe, og derfor har vi udarbejdet en liste med 10 socialdemokratiske ministeremner på og uden for Christiansborg til næste måneds ministerrokade.

Anker Jørgensen

Han er oppe i årene, men har nærmest kultstatus i den danske offentlighed. Anker vil med sikkerhed kunne tiltrække et stort antal vælgere, hvis han står i spidsen for et hvilket som helst ministerium op til det kommende folketingsvalg. Samtidig vil man gøre op med den udbredte forestilling om, at de socialdemokratiske ministerier er besat af unge letvægtere. Anker har præcis det, som mange andre mangler: erfaring og autenticitet.

Anders Bondo Christensen

Med sit knivskarpe og kritiske blik på selv de mindste paragraffer, vil Anders Bondo Christensen blive en fremragende undervisningsminister. Han har selvfølgelig den udfordring, at det kun er medlemmer af Danmarks Lærerforening, der rigtig forstår ham, men dem er der trods alt 90.000 af, og netop lærerne er en af de grupper, som Socialdemokratiet generelt har haft svært ved at holde fast i gennem de senere år. En sidegevinst ved at hive Anders Bondo ind på ministerholdet er, at regeringen fremadrettet slipper for at få tilsvinet samtlige initiativer og forslag på uddannelsesområdet i offentligheden straks efter, at de er fremsat.

Trine Bramsen

Her på tænketanken MoTi har vi mere end svært ved at forstå, at den socialdemokratiske ledelse gang på gang har forbigået Trine Bramsen ved ministerrokaderne. Her ligger talentet ligger lige foran dem, men det er som om, at de ikke vil se det. Trine Bramsen har vist sig effektiv til at lægge ubehagelige debatter død ved at gentage sine indøvede sætninger og ved at komme med ultimative udmeldinger som: »vi har ikke nogen grund til at tro, at der er nogen, der spionerer ulovligt imod Danmark.« Hun har også gjort det tydeligt for befolkningen, at selv hvis man skulle ønske at undersøge overvågningens omfang, så ville det være helt umuligt: »Så skulle vi ringe over til USA og sige: Goddag det er fra Danmark, vi skal bare lige høre, om I overvåger os ulovligt.« At håndtere potentielt dårlige sager med så stor elegance bliver normalt belønnet i det politiske system, og det bør det også blive i tilfældet Bramsen.

David Trads

David Trads har tidligere flirtet med socialdemokraterne, men indtil videre har partiet været hans talent foruden. Trads, som blandt meget andet har været chefredaktør på denne avis, er en nytænkningens og omstruktureringernes mand, der ikke er bange for at gå forrest. Med Trads som minister kan regeringen signalere omstillingsparathed og driftighed. Han er en stærk retoriker og god til at gøre comeback. Et ekstra plus ved David Trads er, at han vil kunne bestride samtlige ministerposter. Han ved noget om alt – netop nu turnerer han eksempelvis rund med et foredrag med titlen: »Hvad pokker sker der i verden?«. Og skulle der være et område, hvor Trads ikke allerede har ekspertisen, giver man ham bare er kvarters forberedelsestid, og han er klar.

Bonderøven

Når man ser bonderøvens navn på en liste over ministerkandidater, vil det være oplagt at tænke, at han skulle være landbrugsminister. Men faktisk vurderer vi på tænketanken MoTi, at potentialet er endnu større for den unge landmand. Dels har Bonderøven omtrent 800.000 seere hver uge og en bred folkelig appel. Dels er han fiks på fingrene og er vant til at ordne alt med ståltråd og genbrugsmaterialer, hvilket gør ham til den perfekte finansminister i en tid med nulvækst. Bjarne Corydon ser til tider meget alvorlig og anspændt ud, og det sender et uheldigt signal til vælgerne. Der er brug for smil, glæde, bæredygtighed og kreative løsninger i dansk økonomi – med bonderøven får man det hele.

Niels Hausgaard og Erik Clausen

Det er hårdt at være minister for såvel byer, som for bolig og landdistrikter. Opgaven er da også så stor, at den nuværende By, Bolig og La ndstrikt-minister, Carsten Hansen, ofte ser forpustet ud, når han optræder i pressen. Med en opsplitning af ministeriet kunne man sætte det populære komikerpar Erik Clausen og Niels Hausgaard med på holdet.

Erik Clausen, den frækkert, er altid mand for en hurtig bemærkning, og vil som byminister appellere til især vælgere i københavnsområdet. Og den altid lune Niels Hausgaard vil som minister for landdistrikterne have stor gennemslagskraft i udkanten af landet, navnlig langs den jyske vestkyst, hvor Socialdemokratiet står historisk svagt i meningsmålingerne.

Carsten Hansen kan få sig et velfortjent hvil ved fremover kun at skulle være minister for bolig.

Brødrene Price

Brødrene Price kunne snildt få rollen som landets første dobbeltministre. De er populære, de er folkelige, og de repræsentere et tiltrængt opgør med det asketiske sundhedsregime, som danskerne er så trætte af. Hvad vil være mere populært end at have de to smørglade og korpulente fødevareministre i spidsen for netop denne kulturkamp for velsmag. Pricebrødrenes succes synes ingen ende at tage, og det er vores klare forventning, at brødrene også vil påtage sig denne store opgave for Danmark.

Det er vigtigt for tænketanken MoTi at understrege, at ideen ikke skal ses som en kritik af den nuværende fødevareminister, Dan Jørgensen – intet kunne ligge os mere fjernt. Men med så stærkt et hold som brødrene Price på banen, må selv en god minister resignere. Man kunne eventuelt forestille sig en løsning, hvor man udskiller et fjerde ressortområde fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og placerer Dan Jørgensen der.

Mor Jane

Ene kvinde tog hun kampen op imod de indvandrerbander, som opkrævede beskyttelsespenge på det nu landskendte værtshus Cafe Viking på Nørrebro i København. Og da Pia Kjærsgaard greb chancen for at køre ud til hende med en buket blomster, meldte Jane glad tilbage, at Pia Kjærsgaard ikke var velkommen på hendes værtshus.

Mor Jane er både uvattet og tilsyneladende venstreorienteret – en uhyre sjælden kombination af egenskaber, som vil gøre hende til en perfekt socialdemokratisk justitsminister. Læg dertil hendes folkelige appel og den respekt hun udgyder bag en bardisk. Mor Jane kan smide en stiv værtshusgæst ud af Cafe Viking alene ved hjælp af et afkølet og insisterende blik. Hendes politiske potentiale er ubegrænset.

Stephanie ‘Geggo’ Kessler

En hvilken som helst virksomhed med respekt for sig selv har efterhånden en social media director, og det er på høje tid, at regeringen tilpasser sig tiden og opretter et Ministerium for Sociale Medier. Her vil Geggo Kessler med sine 111.000 følgere på Instagram være oplagt at indsætte som minister. Realitystjernen med den kendte familie forstår at sige tingene i et klart sprog, og de er grund til at forvente, at hendes ligefremhed og glæde ved Amager og Islands Brygge vil appellere til mange af de tabte vælgere i arbejderklassen. I forbindelse med programrække Familien fra Bryggen har Geggo også vist sig som en selvstændig kvinde med stærke kønspolitiske holdninger, hvilket er en mangelvare på det nuværende ministerhold.

Thyra Frank

Ganske vist er hun medlem af Liberal Alliance, men man har før set store politiske profiler skifte parti efter forgodtbefindende, og der er grund til at tro, at Thyra Frank vil kunne lokkes over på den anden side med en post som socialminister.

Der var stor ståhej, da hun stillede op til og kom ind i folketinget, men siden da har man ikke hørt meget til plejehjemsforstanderinden, hvilket kunne tyde på, at hun ikke trives i sit nuværende parti.

Med Thyra Frank på holdet vil man kunne slå fast, at socialdemokratiet er det parti, som kærer sig om de ældste borgere – og at frisind, hygge og gamle mennesker, der drikker rødvin, alle er socialdemokratiske kærneværdier.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Hehe, gode bud - alle klare kandidater, og godt set at Trads, trods sin fortid, har kvalificeret sig..

Men det største problem løser forslagene ikke.

Den kan du jo få !