Læsetid: 1 min.

MoTI

25. oktober 2014

Mads Nixon

Mads Holger gør i Børsen op med tendensen til, at alt skal være ironisk og dekonstruerende. Der er for meget ’Det Brune Punktum’ og mangel på respekt for ting, som »er skabt« blandt alle os, der var unge i 90’erne: »I vores samfund vil alle være Woodward og Bernstein, der er fandeme ikke nogen ud over mig, der vil være Nixon. Vi er alle sammen blevet fortællere, der er ingen subjekter, der er kun det objektivt anskuede. Skal vi alle sammen have en klumme på K-forum og være selvironiske over for vores Østerbro-spelt-tilværelse? Pludder-pladder.« Vi ville egentlig gerne have givet Holger en ironisk kommentar med på vejen, ligesom vi plejer. Men for en gangs skyld må vi hellere lade være.

God smag

Psykiateren Henrik Day Poulsen har sin egen klumme i Berlingske. Og som en god halvskør onkel til familiefesten kan han altid få blodet til at rulle lidt raskere. Han klager over, at han ikke må fylde mere medicin på patienterne. Han har sammenlignet forholdene for bilister med jødeforfølgelserne. Og han mener, der er en risiko for, at Danmark om 10 år alene består af muslimer med tørklæde. Men hvad der virkelig kan forarge ham, er, at hverken Mad & Vin eller Løgismose længere fører »den sublime delikatesse« foie gras. Det er økoflippernes skyld, mener Day Poulsen. Men bare rolig, onkel Henrik: Man kan få foie gras i Torvehallerne. Og der kan du også være heldig at rende ind i kolleger. Ifølge et interview med studievært og blogger Anne Sophia Hermansen køber hun nemlig østers og bourgogne samme sted. Godt, at der stadig findes oaser for frihedens forkæmpere.

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu