Læsetid: 9 min.

På besøg i en anden verden

Alt imens der kloden rundt gås på gaden for det truede klima, og FN holder topmøder om nødvendigheden af indgreb mod drivhusgasserne, samles folkene fra den hjemlige olie- og gasindustri til eget topmøde om en strategi for ny energi til det fossile eventyr i Nordsøen
Mod nord. Med et turbulent marked og svindende perspektiver for Nordsøen er det svært at trække investorer til Nordsøen som her det danske Halfdan-felt. De vender i stedet blikket mod Arktis, store vanddybder og ukonventiel olie.

Mod nord. Med et turbulent marked og svindende perspektiver for Nordsøen er det svært at trække investorer til Nordsøen som her det danske Halfdan-felt. De vender i stedet blikket mod Arktis, store vanddybder og ukonventiel olie.

Claus Fisker

18. oktober 2014

Der var kaldt til møde i olie- og gasindustrien. De kom fra alle verdenshjørner til DR Koncerthuset, repræsentanterne for Mærsk, for DONG Energy, for olieselskaberne Shell, Chevron og Hess. De kom fra underleverandørerne og konsulentfirmaerne, fra myndighederne, brancheorganisationerne og videns- og forskningscentrene om olie- og gasudvinding. De kom fra ind- og udland. 250 herrer og 70 kvinder.

Oil & Gas Summit 2014, årets store sammenkomst, arrangeret af brancheorganisationen Olie Gas Danmark, indledt med frokost, efterfulgt af oplæg og debat og afsluttet med wine, snack and network. Konferencesalen lå henlagt i dæmpet belysning med en storskærm som bagtæppe, hvorpå man kunne følge døgnets skiften kloden rundt via dens storbyer, vækstcentre og infrastrukturer badet i elektrisk lys – iøjnefaldende dokumentation for, hvordan fossil energi holder den globale økonomi kørende.

Temaet for dagen var klart. The Oil & Gas We Need – Maximising economic recovery from the North Sea to the benefit of society.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Olaf Tehrani
  • Torsten Jacobsen
  • John Fredsted
  • Niels-Simon Larsen
  • Ejvind Larsen
Olaf Tehrani, Torsten Jacobsen, John Fredsted, Niels-Simon Larsen og Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels-Simon Larsen

Hvad skal få dem til at vågne op? Selvom de blev dyppet i olie og rullet i fjer, ville de nok fortsætte. De kan nok ikke andet, end det de er blevet hjernevaskede til at gøre. Det nye skal komme nedefra.

Bjarne Bisgaard Jensen og Ejvind Larsen anbefalede denne kommentar

I forbindelse med artiklens omtale af introfilmen, der skulle minde om, hvilke store skatteindtægter olieindustrien bidrager med, kom jeg til at tænke på udsendelsen 'Shirley og Hinda - oprørske oldemødre' (fra DR), hvor de tager til Wall Street Dinner og her blandt andet af pingerne (aggressorerne) får at høre "Det kræver ægte lederskab, at opbygge et omsorgsfuldt samfund ...", www.dr.dk/tv/se/shirley-og-hinda/shirley-og-hinda-oproerske-oldemoedre#!.... Hykleri, så det driver ned ad væggene. Et hykleri, der ganske tydeligvis også er tilstede hos de omtalte olieselskaber, når de senere på mødet udtrykker ønske om skattelettelser. Hvor dum og selvmodsigende har man egentlig lov til at være? Åbenbart ubegrænset, hvis bare man har magt nok.

Torsten Jacobsen

Hvorfor i alverden bijobber Martin Breum hos olieindustrien? Tjener han ikke nok som journalist ved DR?

Åbenbart ikke. Vi må have sænket topskatten, så hårdtarbejdende TV-journalister ikke er tvunget til at pantsætte deres troværdighed.