Interview
Læsetid: 1 min.

Læser du bøger: Kashif Ahmad

Det er ofte mit humør, der afgør hvilke bøger jeg får læst til ende, siger formand for Nationalpartiet, Kashif Ahmad
Moderne Tider
22. november 2014

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Dalai Lamas Kunsten at leve lykkeligt er uden tvivl en af de bøger, der kan hjælpe læseren til at leve et lykkeligere liv, og jeg mener derfor, at den rummer nøglen til en bedre verden. For det første viser bogen Dalai Lamas egen fantastiske tilgang til kunsten at leve, men derudover tager den også læseren med på en rejse i læserens egen krop og sind. Denne bog har bidraget til at udvikle mit eget menneskesyn, som netop beror på, at mennesket fundamentalt er godt, opofrende og menneskekærligt. Hvis vi alle kunne forsøge at efterleve bogens budskaber, ville det uden tvivl gøre verden til et bedre sted.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Helt afgjort Paulo Coelhos Alkymisten. Den har lært mig en af de vigtigste af alle visdomme; at lytte til sit hjerte, forstå universets tegn og ikke mindst at følge sine drømme. Det er en af de bøger, jeg nærmest fast har liggende ved mit natbord, og som jeg nyder at læse flere gange.«

Hvad er den værste bog, du har læst?

»Det er svært at svare på, men der er flere bøger, jeg er gået i gang med at læse, men aldrig har færdiggjort. At skulle pege på én, der skulle være den værste er ikke ligetil og ville også være uretfærdigt over for den pågældende forfatter.«

Hvilken type læser er du?

»Jeg er humørlæser. Jeg elsker at læse, men gør det alt for sjældent, og da jeg oftest er i gang med at læse flere bøger på én gang, er det ofte mit humør og min modtagelighed, der afgør, hvilken bog jeg først læser til ende.«

Hvornår læser du?

»Det sker oftest, inden jeg går i seng, og derfor har jeg altid minimum 5-7 forskellige bøger liggende ved mit natbord. Men jeg elsker også at rejse, da det tit giver mulighed for, at jeg i ro og mag kan afstresse med et par gode bøger.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her