Læsetid: 5 min.

At leve en andens drøm

Fra ’The Italian Job’ til Sofie Carsten Nielsen: Vi folder drømmens faner sammen
Fra ’The Italian Job’ til Sofie Carsten Nielsen: Vi folder drømmens faner sammen

Ib Kjeldsmark

15. november 2014

I Gary Grays The Italian Job fra 2003 er Steve (Edward Norton) del af en gruppe, der arrangerer et kup, som giver den et enormt bytte at dele. Steve er en relativt uopfindsom type, der ’altid tænker defensivt’, som det hedder i filmen. Alligevel er det ham, der narrer hele banden, fordi han på vej væk fra kuppet har arrangeret et baghold, der gør det muligt for ham at stikke af med hele udbyttet. Den defensive tænkning ligger således ikke i manglende handlekraft, men snarere i en fattig forestillingsevne. Da de i gruppen på et tidspunkt fantaserer om, hvad de vil bruge udbyttet til, er Steve den eneste, der ikke rigtig kommer på noget. Og da de andre opsporer ham igen længe efter bagholdet, opdager de, at han har købt præcis de ting, de andre drømte om. I mangel af egen inspiration og fantasifuldhed levede han på de andres drømme.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Rasmus Kongshøj
  • Steffen Gliese
  • odd bjertnes
Rasmus Kongshøj, Steffen Gliese og odd bjertnes anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ja, det er skrækkeligt. Det eneste, vi kan bruge vækst og velstand til, er at skabe en overflod, som kan give plads til det egentlige: at blive stadigt klogere og mere indsigtsfulde i verden, så man ikke bliver tromlet af den.
Og igen: humanioras problem er, at det er så allestedsnærværende forekommende, at det ikke falder folk ind, at tingene ikke er opstået af sig selv, at den almindelige logik ikke er naturligt forekommende, men tværtimod en meget forfinet mental øvelse, som nogen har udviklet over årtusinder ved kontinuerligt at tilsidesætte materialisme og hedonistisk impuls til fordel for åndens betagende magt.