Læsetid: 8 min.

Folket har forladt travbanen

Danmark er en af verdens ældste travnationer, og hestene, trænerne og resultaterne har nærmest aldrig været bedre. Alligevel risikerer hver anden bane i landet lukning de kommende år. Færre spiller på heste. Måske fordi Lotto er lettere at forstå
Livsværk. Travtræner og kusk Bent Svendsen er 53 år. Han rider aldrig hestene – han kører dem kun. »Jeg kan ikke lide at sidde på ryggen af en hest.

Livsværk. Travtræner og kusk Bent Svendsen er 53 år. Han rider aldrig hestene – han kører dem kun. »Jeg kan ikke lide at sidde på ryggen af en hest.

Lasse Lundberg Andreasen

27. december 2014

»Han vandt sgu!« råber Lise-Lotte Jensen.

Hun kommer løbende ind i stalden fra mørket og vinterkulden, hvor søndagens 9. løb på Charlottenlund Travbane netop er overstået. Hendes kæreste, travtræner og kusk Bent Svendsen fra Skive, er netop kørt først over målstregen med den brune hoppe Akeleje D. Det er hans fjerde løb i dag, og staldholdet består ud over kæresten også af teenagedatteren Maria Svendsen, som er ved at lægge dækken på en anden hest. Det er en familiesport, siger Lise-Lotte Jensen:

»Vi ånder og lever for trav. Det er hele vores liv.«

Lidt efter hopper Bent Svendsen af sulkyen med en buket lyserøde roser i hånden. Ansigtet er spættet af banemudder. Han er 53 år og en af Danmarks 66 professionelle hestetrænere. På sin gård ved Spøttrup har han 20 heste. Nogle få er hans egne, men de fleste træner og kører han for andre. Han har været i branchen siden 1987. Og aldrig har sporten været så langt nede i knæ økonomisk. Fire ud af otte travbaner risikerer lukning de kommende år.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu