Læsetid: 6 min.

Hjemme hos eliten

Reality-tv er lig med silikonebryster, kontanthjælpsmodtagere og lavkultur, men hvorfor skal det egentlig være sådan? Hvorfor ikke udbrede reality-konceptet, så vi kan få et indblik i hverdagslivet, som det leves i den kulturelle og økonomiske overklasse. Information leverer her fem grydeklare reality-formater med og for Danmarks elite. Til fri afbenyttelse
Reality-tv er lig med silikonebryster, kontanthjælpsmodtagere og lavkultur, men hvorfor skal det egentlig være sådan? Hvorfor ikke udbrede reality-konceptet, så vi kan få et indblik i hverdagslivet, som det leves i den kulturelle og økonomiske overklasse. Information leverer her fem grydeklare reality-formater med og for Danmarks elite. Til fri afbenyttelse

iBureauet/Mia Mottelson

6. december 2014

1. Familien fra højskolen

Familien fra højskolen er en klassisk doku-soap, hvor vi følger de fire Lidegaard-brødre i deres travle og vigtige hverdag. Programmet er bygget op over samme skabelon som programrækken om Linse Kesslers familie Familien fra Bryggen. Lidegaard-brødrene er opvokset på Krogerup højskole i en samfundsaktiv og debatterende familie med højt til loftet og store ambitioner, og det er denne kulturradikale, demokratiske og alment dannende højskoletradition, programmerne tager sit udgangspunkt i.

På Politiken har chefredaktør Bo Lidegaard travlt med at udvise stor medmenneskelighed med omverdenen og skrive anstændige ledere til avisen. På Rigshospitalet er professor Øjvind Lidegaard næsten færdig med endnu et medicinsk studie der viser, at bestemte typer af p-piller øger risikoen for blodpropper. Udenrigsminister Martin Lidegaard fordømmer med bekymret mine skolebombninger, likvideringer og terrorangreb rundt om i verden – og biologen Kresten Lidegaard møder i køen i Irma en mor til tre børn, der gerne vil diskutere hans engagement for fædres rettigheder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Klaus Ipsen
 • Espen Bøgh
 • Peter Møllgaard
 • Bruger 206709
 • Morten Balling
 • Per Hansen
 • Lars Jorgensen
 • Thomas Rasmussen
 • Rasmus Kongshøj
 • Søren Kristensen
 • Lise Marie Andersen
 • David Zennaro
 • curt jensen
 • Lars Bo Jensen
 • peter fonnesbech
 • Anne Eriksen
 • Britt Kristensen
 • Vivi Rindom
 • Lone Christensen
 • lars abildgaard
 • Kurt Nielsen
 • Hans-Henrik Hansen
 • Michal Bagger
 • Olivia Birch
 • Vibeke Svenningsen
 • Martin Åberg
 • Ib Christensen
 • Kristian Rikard
 • Torsten Jacobsen
 • Lise Lotte Rahbek
 • Erik Jensen
Klaus Ipsen, Espen Bøgh, Peter Møllgaard, Bruger 206709, Morten Balling, Per Hansen, Lars Jorgensen, Thomas Rasmussen, Rasmus Kongshøj, Søren Kristensen, Lise Marie Andersen, David Zennaro, curt jensen, Lars Bo Jensen, peter fonnesbech, Anne Eriksen, Britt Kristensen, Vivi Rindom, Lone Christensen, lars abildgaard, Kurt Nielsen, Hans-Henrik Hansen, Michal Bagger, Olivia Birch, Vibeke Svenningsen, Martin Åberg, Ib Christensen, Kristian Rikard, Torsten Jacobsen, Lise Lotte Rahbek og Erik Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kristian Rikard

Meget sjovt skrevet - og alligevel. For bortset fra "Det Store skattely", så ville konceptet
da potentielt hæve barren i forhold til, hvad vi faktisk bliver præsenteret for!

Carsten Wienholtz, Rasmus Kongshøj, curt jensen, Claus Nielsen, peter fonnesbech og Jakob Silberbrandt anbefalede denne kommentar

Jeg venter på:
6. DE GAMLE MØDRE
Vi følger en gruppe af mødre, som er gravide for første gang i en alder af 38 år eller mere. De diskuterer energi kontra erfaring og hvad man gør, når bedsteforældrene til de længe ventede 'nu-er-jeg-ikke-kun-veluddannet-og-med-den-fede-karriere-men-også-MOR-babyer' enten er døde, svækkede eller stærkt demente. Der bliver helt sikkert kamp om at være den første, som tager det radikale karrierebrud og helliger sig en online-shop med økotekstiler til baby (www.dyrebart.dk). Måske kommer der også nogle ophedede diskussioner om post-curling opdragelse og spelt- vs. emmerboller.

Kirsten Lindemark, Erik Jensen , Rasmus Kongshøj, Lars Bo Jensen, Claus Nielsen, Elisabeth Andersen, Lise Lotte Rahbek og Dan Johannesson anbefalede denne kommentar
Dan Johannesson

Ha ha ha hvor vi dog trænger til dette. Det groteske er at hvis vi taler om at udpinde og udstille eliten, ja så er blot selve tanken naturligvis satire. Men når vi taler om at udstille slavekasten, så er det hverdags primetime underholdning 24/7. Vores land er druknet i hykleri og dekadence.

Carsten Wienholtz, Kirsten Lindemark, Per Hansen, Mette Ginnerup, bo thomsen, Rasmus Kongshøj, Lars Bo Jensen, curt jensen, Claus Nielsen, randi christiansen, Britt Kristensen, Lone Christensen, Dorthe Jørgensen, Michael Madsen, Michal Bagger og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar

"Hvem gider (kun) at være millionær?
4 nov

Et nyt spændende koncept fra DR ser dagens lys i slutningen af December

Se topfolk i dyst om at nå toppen, DR bringer varme til de kolde tinder …

Kolding Klamkjær bliver stylet af Salon Sur Les Dumpes

I programmet mødes en række af erhvervslivets topfolk i en spændende dyst hvor de sættes på en række prøver der skal hjælpe Danmark med at få bedre ledere. Målet er at afgøre hvem der er kvalificerede til at lede landets (største) virksomheder ind i en ny og historisk fremtid, og hvem der bare skal have det gyldne håndtryk med det samme.

“Med det nye koncept, Hvem Gider (Kun) At Være Millionær ønsker DR at hjælpe danske ledere til en bedre hverdag og et bedre arbejdsliv, til glæde for de mange trængte danske virksomheder” siger Kolding Klamkjær, og han fortsætter “Fokus har længe været på underdanmark og de problemer der florerer på på bunden af samfundet. Manglende initiativ, ingen virkelyst, misbrug, priser på hundemad, rygning og regulær dovenskab. Men samfundet er jo ikke kun underklassen” ler Kolding “hvis vi skal have stemningen vendt og sammen arbejde os ud af krisen, må også lederne på banen. De fortjener jo ros og klap på skuldrene for de mange arbejdstimer, stress over fejlslagne investeringer der risikerer at påvirke deres private formuer, det absurde skattetryk og alle de andre knaster som tilværelsen i livets premier-league byder på. Derfor træder vi nu ud på gulvet med dette humørskabende initiativ som vi naturligvis håber danskerne vil tage godt imod”

Programmet er delt op i en række gavmilde runder som f.eks. ..."

Læs evt. videre her: http://uhdanmark.wordpress.com/2012/11/04/hvem-vil-kun-vaere-millionaer/

Erik Jensen , randi christiansen, Elisabeth Andersen, Britt Kristensen, Kurt Nielsen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Glæder mig til "Morten Østergaard fucker de svage og udsatte fra sin ministerstol".

- Når nej, den kører jo allerede fra DR i primetime...

Erik Jensen , Lars Jorgensen, Rasmus Kongshøj, Torben Kjeldsen og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Jeg tror der er mange årsager til at folk vælger at medvirke i reality shows og nogle skal såmænd nok gøre det for at få en ellers intakt personlighed forstyrret, i et forsøg på ikke at kede sig selv ihjel. Men om eliten keder sig nok, til at kaste sig ud i reality shows bygget over underklassens konfrontatoriske og åbentlyst ekskluderende koncepter, tvivler jeg på om ikke andet så fordi det jo er eliten der i forvejen er i rampelyset og har alle de sjove ting kørende for sig. Men omvendt, når det kommer til tv-underholdning skal man aldrig sige aldrig. Tv-stationerne overrasker gang på gang med nye og spændende koncepter og politikerne i Vild med Dans har jo taget de første trin, så hvorfor egentlig ikke?

Den nye store tendens på reality-området lader til at være et nyt koncept, udviklet af vores store offentligt finansierede tv-kanal, der tager fat i kraven på arbejdsløse og andre på overførselsindkomst. Konceptet har især vist sig at være særdeles populært blandt fremtrædende politikere, og derfor melder sig naturligt spørgsmålet, om man ikke kunne gøre det lidt mere direkte relevant for denne målgruppe.

Jeg foreslår derfor følgende koncept: ”Den dag taburetten forsvandt”. Her skal tidligere levebrødspolitikere, med ingen eller meget begrænset almindelig erhvervserfaring, kæmpe om at kunne klare sig på arbejdsmarkedet og i ledighedssystemet. Der vil være mulighed for mange muntre indslag, når vi følger dem rundt på deres nyttejobs, eller observerer deres reaktioner på at blive stigmatiseret i medierne. Der er også oplagte udvidelsesmuligheder, hvor man f.eks. kan tilføje nogle fyrede spindoktorer og DR-medarbejdere. Det hele under musikalsk ledsagelse af DR’s forhenværende underholdningsorkester.

Claus Nielsen, Carsten Wienholtz, Herdis Weins, Lise Lotte Rahbek, Erik Jensen , Thomas Rasmussen og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Rasmus Kongshøj

Vi har da allerede overklasse-reality. Programmet er vildt populært, og sendes i den bedste sendetid. Man følger de skiftende deltageres intriger, skøre indfald og pinlige bommerter. Undervejs hepper seerne på de deltagere, de synes har det pæneste hår og de frækkeste bemærkninger.
Deltagerne gør sig alle mulige krumspring for at undgå at blive stemt hjem.

Serien hedder slet og ret "Christiansborg".

Claus Nielsen, Lise Lotte Rahbek, Lars Jorgensen, Thomas Rasmussen, Kurt Nielsen og Peter Jensen anbefalede denne kommentar

Eliten er hermetisk lukket af for medierne. Da den, i de kredse, nærmest exibitionistiske Fritz Suhr havede givet et interview i sit hjem til Børsen, blev det fulgt op af et foto hvor Fritz får serveret en Martini af en tjener i liberi. Fritz blev edderspliterne rasende og overfusede redaktøren og journalisten og truede med bål og brand. Næh i de kredse er anonymitet en del af overlevelsesstrategier.

Claus Nielsen, Carsten Wienholtz, Kurt Nielsen, Lars Jorgensen, Dan Johannesson og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar

DR er i dag en væsentlig aktør i den stiltiende mere end nogensinde still going strong klassekamp, hvor overklassen træder på de nederste og får middelklassen til at grine med (sig) i processen. DR skandale! Dybt uetisk og utroligt fordummende... så mange programmer på DR - både de tydeligt undertrykkende og de knapt så tydeligt - og derfor endnu mere effektive - undertrykkende programmer. Som fx Asger Aamunds 'hjælpende hånd' til at få folk i arbejde - hvor alle præmisser for programmet er falske herunder fx, at der netop ikke er en 'Asger Aamund' til at hjælpe folk i den virkelige verden. Aamunds program som de mange andre har blot et enkelt budskab - det neoliberale - 'det er din egen skyld'. Den sociale forståelse af det enkelte menneske og af den sociale verden generelt er TOTALT og systematisk undertrykt i alle disse programmer.

Carsten Wienholtz, Steffen Gliese, Lise Lotte Rahbek, Erik Jensen og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar
Max Trifunovich

Serien beskriver genoptræning af en kendis families familiefar der på en ferie i Thailand, der efter at have brækket benet, gennemgår kampen om at kunne gå igen, på trods af private forsikringer og en velmenende svigerfamilie.

Serien ender med at den ellers velstående og kendte familiefar, efter vellykket rehabilitering, beslutter sig for at starte en foredragsturne hvor han coacher og inspirerer syge danskere til at komme tilbage til arbejdspladsen og ikke hænge fast i kontanthjælpsluksusen.

Christian De Thurah

Årsagen til, at man ikke udstiller det pæne borgerskab i realityprogrammer, er nok, at deres funktion, i hvert fald for en del af udsendelsernes vedkommende, er den samme som den, "freak shows" havde på fortidens markedspladser: at udstille det ekstreme, det groteske, som man så, mod en beskeden betaling, kan nyde at gyse over på tryg afstand. "Overdanmark" er næppe så leveringsdygtige i bundløs gæld, vold og misbrug, mærkelige sygdomme, kiksede plastikoperationer, og hvad man ellers kan sidde og gyse frydefuldt over i tremmesofaens tryghed.