Læsetid: 5 min.

Beværtet: Simpel og blæret gør det selv-take away

Aftensmadskoncept og kød- og grøntsagsbutikken Kost er en genial og smagfuld håndsrækning af friske og lokalt producerede råvarer til gode penge
Vellykket. Kost er ikke det første forsøg på en fødevarebutik med et tilgængeligt aftensmadskoncept, men det er usædvanligt vellykket.

Jakob Dall

31. januar 2015

Vores madkultur er under konstant anklage. Københavnerne korser sig over, at stegt flæsk løb med titlen, Danmarks Nationalret; Tordenskjolds soldat, kok og restauratør Bo Jacobsen stiller op, hvor og når som helst til en rask sviner af betalingsvilligheden, og evergreenanklagen går på vores (manglende) evne til at fremstille et lødigt hjemmelavet måltid. Evnerne eller de såkaldte madkompetencer, som en eller anden konsulenttype desværre med succes har sneget ind i vores ordforråd, er gået fløjten. Men hvor slemt står det egentlig til?

Typisk så er sundheden eller netop betalingsvilligheden indikatorer for, hvordan det går i Maddanmark. Og hvad sundhed angår, så taler vi ikke om det i en form, hvor trivsel og velvære er relevante faktorer, men med snævert fokus på BMI og sygdomsfravær. I november udkom så den første samlede måling af madkulturens udvikling. Blandt parametrene var kvalitetsforståelse, madkompetencer, hvordan vi spiser sammen, og tilfredshed med egne madvaner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu