Læserbrev
Læsetid: 3 min.

Brevkassen: Neglesvamp i svømmehallen

Moderne Tider
24. januar 2015

Anders Stegger, Journalist

Okay, så der er den her mand i svømmehallen. Ældre mand, overvægtig. Han vil helt klart kunne banke mig, selv om han er lidt langsom i det. Han er tyk på Bokse-Brian-måden. Jeg er selv lidt stor i det, fordi jeg har taget lidt på i julen, men jeg vurderer, at han ikke er en, jeg tør provokere, MEN. Problemet er, at han har simpelthen så meget neglesvamp, at hans negle er helt gule og deforme. Jeg tror nok, det kan smitte, sådan noget, og så må man jo ikke gå i svømmehallen, før man har fået styr på det.

Hvad skulle jeg have gjort i den situation? Kan man tillade sig at sige noget? Burde jeg have henvendt mig til personalet? For man er jo også lidt en nar, hvis man sladrer til personalet.

Svar I:

Nej, du kan ikke tillade dig at sige noget som helst, hop du bare i det bassin og pas dig selv, din svømning og dine egne negle. Du syntes, det var grimt at se på de negle, og det var din ret at synes det.

Måske syntes du, det var træls at blive konfronteret med noget grimt, og så vil jeg anbefale dig at se et andet sted hen, f.eks. ned i din telefon – hvor netdoktor.dk kan oplyse dig om, at neglesvamp ikke er specielt smitsom, det er fodsvampen, der er skurken. Måske var det også lidt af en fryd med al væmmelsen, sådan har du nok ikke set negle før. Tænk sig, hvilke farver og former sådan nogle kan antage. I så fald vil jeg anbefale dig at glo diskret.

Det fremgår af dit brev, at du er slankere, yngre, hurtigere og mindre Brianagtig (velkommen tilbage, skøre udtryk fra min barndom) end neglesvampemanden, og det skal du da bare nyde. Men neglesvamp er ikke nødvendigvis værre end nævenyttighed. Det er ikke 100 procent socialt acceptabelt at juble offentligt over, at man har mere styr på sin krop, end andre mennesker i ens synsfelt har, så svælg i det for dig selv, hvis det er. Køb nogle badesandaler og kom ud i det bassin (som sikkert er fuldt af pis og eksotiske bakterier).

Lone Nikolajsen

Svar II:

Hvis manden er tyk på Brian Nielsen-måden, behøver du ikke frygte ham nær så meget, som hvis han var slank på Mike Tyson-måden, og det er da ikke umuligt, at han er en flink fyr, der vil tage positivt imod en høflig henvendelse, hvis du vælger dine ord med omhu. Men hvis hans udstråling er så skræmmende, at du under ingen omstændigheder tør konfrontere ham, så er det helt i orden at diskutere det med personalet. Det er ikke at sladre, for du gør det med et almennyttigt motiv. De fleste svømmehaller er faktisk opmærksomme på forskellige typer af problemer og forstår at tage hånd om dem, men de skal jo lige have et praj.

Neglesvamp kan i nogle tilfælde behandles, og det vidste manden måske ikke. Så vidt jeg forstår sagkundskaben på området, er der imidlertid ikke særlig stor risiko for, at svampen smitter, men ulækkert ser det da ud, og oftest er den vokset ud af fodsvamp, som til gengæld altid har udgjort en smittefare i svømmehaller. Fodsvamp er en harmløs, irriterende skavank, som kan behandles. Hvis personalet beslutter, at manden ikke udgør en sikkerhedsrisiko, kan du lægge dig på lur nær svømmehallen og notere dig, hvornår han bruger den – og tage bestik af det for at undgå ham.

Kristen Bjørnkjær

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her