Interview
Læsetid: 1 min.

Læser du bøger: Signe Byrge Sørensen

Produceren af bl.a. ’The Act of Killing’ og ’The Look of Silence’, bryder sig ikke om alt for blodige krimier og er både tiltrukket og frastødt af Jonathan Littells ’De velvillige’
Moderne Tider
3. januar 2015

– Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Chinua Achebes bøger Things Fall Apart, No Longer at Ease og Arrow of God, som jeg havde i et samlet bind kaldet The African Triology. Den giver et meget stærkt indblik i afrikaneres oplevelse af kolonialismens vold på alle niveauer og over flere generationer.«

– Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Det er svært at vælge. Tidligere ville jeg har sagt Det lykkelige Arabien af Thorkild Hansen eller Kærlighed og Mørke af Amos Oz. Men i dag må det blive The Buru Quartet af den indonesiske forfatter Pramoedya Ananta Toer. Den består af bøgerne This Earth of Mankind, Child of All Nations, Footsteps og House of Glass. De blev digtet, mens forfatteren sad i fængsel, og smuglet ud af medfanger, der lærte historierne udenad, for Pramoedya Ananta Toer havde ikke lov til at skrive i fængslet. Han blev løsladt i 1975, og bøgerne udkom i 1980, men blev forbudt ad flere omgange, men i dag kan de købes i Indonesien«.

– Hvad er den værste bog, du har læst?

»Der har været et par bøger, som jeg har smidt ud efter at have læst dem, og det har været meget blodige krimier. Jeg elsker krimier, men kan bedst lide dem, hvor man får en samfundsbeskrivelse og nogle stærke karakterer med i købet, ikke bare blod og vold. Men den mest ubehagelige bog, jeg har læst, var Jonathan Littells De velvillige, der er en SS-officers fiktive erindringer. Men det er også en fantastisk og vigtig bog, så dette er bestemt ikke en advarsel«.

– Hvilken type læser er du?

»Nysgerrig. Jeg læser både skønlitteratur og faglitteratur. Og krimier. Gerne fra andre dele af verden. En måde at være opdagelsesrejsende på, i ly af sin stue«.

– Hvornår læser du?

»Så ofte som muligt. Over morgenmaden. Om aftenen. I weekenden. I toget«.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her