Baggrund
Læsetid: 7 min.

Nu skal der slikkes røv

Anilingus er dagens ret. Store velformede numser har længe tiltrukket sig opmærksomhed i musik, dans og på reality-tv, men nu taler alle om næste skridt: tungen i toeren – også hos heteroerne. Men husk at bruse først
Anilingus er dagens ret. Store velformede numser har længe tiltrukket sig opmærksomhed i musik, dans og på reality-tv, men nu taler alle om næste skridt: tungen i toeren – også hos heteroerne. Men husk at bruse først

Dominique Douieb

Moderne Tider
24. januar 2015

»Yeah I eat booty! Real niggas eat booty! Real niggas please they bitches I don’t get tired!« For ikke engelsk-kyndige med hang til politisk korrekthed: »rigtige gangstarappers af afroamerikansk oprindelse slikker røv på deres kvinder.«

Dette frimodige udsagn blev ytret i et interview senere gengivet i forkortet version på Instagram i sommer af den amerikanske rapper Kevin Gates.

Gates var indtil fremsættelsen af ovenstående påstand en relativt ukendt rapper fra Louisiana. Men interviewet forvandlede ham med et slag fra et liv i rappens undergrund til kendis. Ikke på første parket på Hollywoods bonede gulve, men i USA’s frodige og vildtvoksende hiphop-musik- og filmmiljø, samt på nettet, hvor hans røvslikker-udsagn i dag findes i utallige remixes, parodier og memes. Den unge sorte rapper brugte også en del af sensommeren og efteråret 2014 på at besøge en stribe radio- og tv-programmer for at uddybe og forklare sit synspunkt, der har tiltrukket sig opmærksomhed af flere grunde.

For det første på grund af lovprisningen af en seksualpraksis, der efter alt at dømme ikke har været gængs på lagnerne i de små amerikanske heteroseksuelle hjem, men som udelukkende har været forbundet med homoseksuelle.

For det andet fordi udsagnet bliver set som en nyskabelse i gangstarappens sædvanligvis sexistiske og patriarkalske diskurs. I rap beskrives kvinden typisk ikke som et agerende subjekt, men som et objekt og ofte som en luder (ho) eller bitch – en genstand, hvis primære funktion i musikken er at blive begæret eller ydmyget – ofte samtidig. Gates har derimod talrige gange understreget, at booty eating først og fremmest handler om sex, hvor kvinden er ligeværdig og også får noget ud af festen.

Baller over alt

Men interviewet med Gates var måske blot dråben, der fik et allerede godt fyldt røvbæger til at flyde over. Popoen har været på vej op ad opmærksomhedsbarometeret som feteret legemsdel i flere år. Et enkelt blik på musikvideoen, der hører til Meghan Trainors 2014-megahit, All About That Bass, viser tendensen, der ikke bare hylder kvinder med kurver, men også disser photoshoppede Barbie-modeller. Musikvideoen – hvis officielle version har været downloadet på YouTube 516 millioner gange – viser også fyldige mænd og kvinder, der twerker, et dansefænomen, der hittede i 2014 som hylder kunsten at ryste bagdelen på den rigtige måde.

I vinterudgaven af det amerikanske magasin Paper prydede Kim Kardashians giga-bagdel også forsiden. »Break the Internet« opfordrede magasinet, hvis photoshoppede billede af Kardashians ynder ganske rigtigt vakte global opmærksomhed både online og i de traditionelle medier.

Endelig: Hvis nogen alligevel skulle være i tvivl om numsens stigende aktier, meddeler Amazon, at antallet af solgte Spanx (elastiske trusser af korset-typen, der holder på formerne) med indlæg af kunstige baller hen over julen oversteg salget af tilsvarende bh’er. Og i Brasilien, verdens førende nation, når det gælder plastikkirurgi, er balleforstørrelse nu den næstmest efterspurgte procedure kun overgået af det tilsyneladende fortsat umættelige behov for struttende bryster.

Men tilbage til Gates. For en ting er kunstige bagdele, musikvideoer, twerking og reality stars med store numser. Det har ikke i sig selv noget med anilingus, som fænomenet så nydeligt hedder på latin, at gøre.

Røvslikning, der, som ordet antyder, er noget andet end analt samleje, kendes også under navnene anal-lingual, rimming eller getting a rim job, tossing the salad og ass motorboating og har aldrig været tabu i bøssekredse. Det er mainstreamingen i hetero-miljøerne, der er nyt.

At mainstreaming vitterlig er tilfældet stod klart den 11. januar, da den pæne (hvide øvre-middelklasse) New Yorker-pige, Marnie fra HBO’s kultserie Girls fik sat sin numse på sin elskers menukort i hele 10 sekunder i åbningsafsnittet for fjerde sæson. »I loved that,« lød det fra elskeren Desi, da han dukkede op fra Marnies numsehul. »I love you too,« svarede Marnie. Den egocentrerede Desi talte selvfølgelig om akten, mens Marnie, der er seriens ulykkelige søde pige, hørte udbruddet som en kærlighedserklæring.

Vaniljeduftende trusseindlæg

En del af det frække gik imidlertid i den grad fløjten, bemærkede syrlige anmeldere af serien, efter at skuespilleren bag Marnie, Allison Williams, fortalte New York Magazine og Entertainment Weekly, hvordan hun havde forberedt sig på den uartige scene. Hun havde spurgt sine forældre, der også er i medie- og underholdningsbranchen, til råds, og hendes mor havde foreslået datteren, at hun forede sine hudfarvede Spanx med udklippede stykker af trusseindlæg i røvhullet. Dertil kom, at hun smurte creme med vaniljeduft ud over sig selv, fordi, som hun forklarede Salon.com, »det var min fødselsdag, så jeg ville gerne dufte af kage«.

»Kun Allison Williams kan gøre det at få slikket røv til noget gennemkedeligt,« sukkede anmelder Kristin Iversen kritisk i New York Magazine: »En ting er at spørge sin mor ... noget andet er at have behov for en fuldkommen desinficering af kroppen, før man skal indspille en fingeret røvslikningsscene. Det var ikke nok for Williams at gå i brusebad, nej, intet mindre end trusseindlæg og vaniljesmagende cupcakecreme kunne gøre det.«

Williams forsvarede sig med at sige, at selv om hun havde Spanx på og ikke var nøgen i virkeligheden, »så er det en grænseoverskridende oplevelse at have en af sine medskuespilleres ansigt helt oppe i numsen«.

Et hamskifte for hiphoppen?

Men er alt dette blot udtryk for, som netmagasinets Gawker skrev i januar under overskriften ’The Booty Eating Renaissance’, at »heteroseksuelle langt om længe også har opdaget et supersensitivt område spækket med nerveender; at bøsser med andre ord ikke har monopol på røvhullet« eller hvad?

Skribenten Tyrone Palmer gør opmærksom på, at nybruddet i rappermiljøet tyder på en opblødning i det traditionelt homofobe og mandedominerede rappermiljø, hvor der var langt mere applaus til Gates end ventet. Og at hans insisteren på »kvindens lyst i centrum« tyder på, at »hiphop i fremtiden kan blive et rum for progressive måske endda transgressive diskussioner om sortes tilfredsstillelse, maskulinitet og seksualitet,« som han skrev. Palmer henviser til hiphopsiden Boxden, der er et af de mest kendte fora, hvis man ønsker at tage temperaturen på rapmiljøet. Her stillede bunker af mandlige rappere og fans op efter Gates og bekendte, at de var helt med på bølgen – som en kommentator skriver: »Damm right I eat my girl ass with pleasure anytime any day of the week .Hyall little dudes better wisen [up] these chicks waana be pleased just like we do.«

Den langt mere kendte rapper Trick Daddy fra Miami gik senere på sommeren forrest. Han har forslået, at 5. august fremover bliver kendt som National Eat-A-Booty Day. I et interview med den populære rap net-tv-kanal Vlad TV meddelte Trick Daddy, at »jeg er helt færdig med at slikke fisse i 2014, nu slikker jeg kun røv.«

Interviewet fik en anden rapper, Sara Jay, til efterfølgende nærmest opgivende at kommentere samme sted: »Ja, ja, Trick siger det, men alle gør det. Alle rappere slikker røv. Og hvad så? Hvis du er sammen med en pige, hun er ren og hun ligger der lige foran dig, og du slikker fisse, hvad er så problemet med at tage røven med?«

Flere store hiphop-hits fra sidste år handlede også om anilingus; fra Khias »My Neck My Back« til Nicky Minjas globale hit Anaconda (375 millioner klik på YouTube).

Brevkasseråd

Selv Chris Brown lagde i et kort øjeblik et billede ud af sig selv på Instagram, hvor den verdenskendte sanger havde næsen nede i en ukendt models rumpet. Billedet var dog kun tilgængeligt i nogle timer, før det blev taget ned igen. Da var det, naturligvis, blevet delt mange tusinde gange på nettet allerede.

Et sidste bevis på, at røvslikkeriet er kommet til masserne, ses i de to store henholdsvis herre- og dameblade GQ (Gentleman’s Quarterly) og Cosmopolitan. Begge magasinerne havde i 2014 guides til deres læsere om, hvordan man nu lige helt konkret håndterer booty eating. Nogen af rådene fra og til herresiden lød: »husk brusebadet,« »lad være med at gå ud at spise Wienerschnitzel først – du og en hel tallerken panering kan ikke være der samtidig« samt »lad være med at snige dig hen til enden – en gentleman spørger først.«

Cosmos læsere blev i artiklen »A Beginner’s Guide to Rim Jobs« begavet med tips som: »Hvis det er en kvinde du slikker, så lad anus være sidste step i dit repertoire. Du skal undgå at overføre bakterier fra anus til vagina.« »Alle mennesker har hår omkring numsehullet, hvis din partner er en behåret fyr, skal du bare skubbe håret blidt væk med din hånd, så du får mere plads til tungen,« »doggie style gør anus mere tilgængelig end de fleste andre positioner gør«.

Og endelig – men det virker ret besynderligt og i hvert fald noget, der lyder temmelig lystdræbende og ødelæggende for en følelse af at gøre noget, der er beskidt og uartigt: »Hvis du er bekymret for kønssygdomme, kan du overveje at slikke røv gennem plastfolie.«

Helt ærligt. Den tror jeg ikke på.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Søren Rehhoff

Det lyder som sex for den ægte gourmet. Der er jo så mange smukke måder man kan påskønne hinanden på. Det minder mig forøvrigt lidt om min morfar, men han var også et meget taknemmeligt menneske.

Bob Jensen, Klaus Lerkenfeld og Jens Thaarup Nyberg anbefalede denne kommentar

Nøj - at skrive 'numsehul' er altså modigt og uartigt - men ungerne kalder det altså noget andet ... ;-)

Mads Kjærgård

Tja ja, "brød og numseslikkeri til folket!" Når jorden bliver ramt af en komet, så vil jeg fælde tørre tårer!

Bo Jørgensen

Fy for helvede!

Bo Jørgensen

"Det minder mig forøvrigt lidt om min morfar, men han var også et meget taknemmeligt menneske."

Søren Rehhoff: Skal din bemærkning forstås sådan, at din morfar slikkede din numse? Eller at du slikkede din morfars numse?

Lennart Kampmann

Hvad man ikke gør for at sælge aviser....

Det skal siges at ikke alle finder den praksis efterstræbsom.

Med venlig hilsen
Lennart

Søren Rehhoff

@ Bo Jørgensen

"Søren Rehhoff: Skal din bemærkning forstås sådan, at din morfar slikkede din numse? Eller at du slikkede din morfars numse?"

Nej, slet ikke noget så spændende, jeg er ikke blevet seksuelt misbrugt af min morfar.

Klaus Lerkenfeld

Der er en del fejl i denne ellers udmærkede lille artikel. Her de to der sprang mest i øjnene:

-Sara Jay er ikke en kvindelig rapper, men derimod en pornostjerne. (har jeg hørt ;)

"Flere store hiphop-hits fra sidste år handlede også om anilingus; fra Khias »My Neck My Back" Nej dette nummer er ikke fra sidste år, det blev udgivet helt tilbage i April 2002.

At 'booty-eating' er blevet mere udbredt og italesat i 2014 er jeg helt enig i, men det er ikke en helt ny tendens indenfor hverken HipHop eller det heteroseksuelle miljø, hverken i USA eller herhjemme.
"»Hvis du er bekymret for kønssygdomme, kan du overveje at slikke røv gennem plastfolie.« Helt ærligt. Den tror jeg ikke på." Det kan du nu roligt tro på, som tidligere frivillig for bla. AIDS-Fondet i deres kondomeri, kan jeg oplyse op at såkaldte 'slikke lapper' som det kaldes, i årevis har været i salg herhjemme.

E AA, Jakob Silberbrandt og Jens Thaarup Nyberg anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Ringmuskel i Udu eller Røvslikkeri for Husarerne?

Hvem i St. Kongensgade 40C, København K, designer overskrifterne og vælger billedmaterialet til klummenisten Annegrethe Rasmussens ugentlige causeri om løst og fast fra God's own Country set med forundrede danske øjne i et gadespejl monteret på vinduet i klummenistens privatdomicil i Washington DC? Og hvem på redaktionen har mon fået det lyse indfald at smække 'The full Monty' op som blikfang på forsiden af mandagsudgaven af dagbladet Information?

Take it or leave it! Det er ikke klummenisterne, der redigerer, prioriterer og fordeler hakkelsen fra døgnets rejsestald i nærværende dagblads spalter (hvor landets bedste hoveder diskuterer de mest presserende emner).

Hvilket ophavskvinden til ovenstående causeri om underlivets kæmpegang i God's own Country da også ved flere lejligheder på forbilledlig vis har skåret ud i pap og bøjet i neon for de mere tungnemme 'følgere' af hendes ugentlige klumme i 'den mindst ringe'.

Grethe Preisler

Pardon: weekendudgaven naturligvis, ikke mandagsudgaven, skulle der have stået.

Lasse Damgaard

Anilingus = lobby
Lobbyist = Røvslikker

Hvad lysten er fuld af løber tasterne - og klikfingeren - over med.
Det bare i orden Annegrethe, vi er tolerante her, og det er jo blevet 'mest læste' også ;-D

Anders Sørensen

Hvad bliver det næste? At folk begynder at tage tissemænd i munden?

Grethe Preisler

@Anders Sørensen: "Hvad bliver det næste?"

Nej Anders, det har du fuldstændig misforstået. Et blowjob er ikke det sidste, men det første skridt i disciplinen 'sugardating' (jf. pseudonymet Fransiska Arnoldsen, 20. september 2014, der blev noget så rædsomt røvrendt af sin 'sugardaddy' som tak for at imødekomme alle hans ønsker med sød forståelse).

Det var amatøren Fransiska næppe blevet udsat for, hvis hun havde været professionel i branchen.

randi christiansen

Røvslikkeri - endelig stuerent ... ?

Mads Kjærgård

Nå ja, overså da lige helt, at der jo er tale om en ældgammel disciplin, især indenfor staten! Hele din karriere kan afhænge af, hvor god du er til det!

Jakob Silberbrandt, Søren Blaabjerg, Gert Selmer Jensen, Henrik Nielsen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Gert Selmer Jensen

Så stopper festen, piger og drenge.!!! Børst jeres tænder og gå så i seng.

Bo Jørgensen

Mads Kjærgård,

Det er en disciplin, som også udfolder sig i det private erhvervsliv, hvor jeg har virket i en menneskealder. Jeg har i den sammenhæng truffet kollegaer med en påfaldende dårlig ånde.

Carsten Wienholtz, Mads Østergaard, Jakob Silberbrandt, Torben Nielsen, Mads Kjærgård, Søren Blaabjerg, Gert Selmer Jensen, Henrik Nielsen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Henrik Nielsen

"Nu skal der slikkes røv". Jeg opgave at læse indlægget, da jeg fandt ud af, at det ikke handlede om Danmarks forhold til USA.

Mads Østergaard, Arne Hornborg, Søren Blaabjerg og Gert Selmer Jensen anbefalede denne kommentar

Får rapperen så også slikket sin mås?

Bevares, man kan vel blive revet med i kampens hede, men ligefrem gå efter rumpen som bevidst strategi...

Jamen, sødeste fru Rasmussen - er det noget for en pæn frue af det højere aristokrati at beskæftige sig med?
Man er da vel ikke blevet pøbel?

Bob Jensen, Jakob Silberbrandt og Torben Nielsen anbefalede denne kommentar
Torben Nielsen

Nu går det helt galt i guds eget land! Fru. Annegrethe! De må skynde Dem hjem. Tag en ferie i Europa. Bliv korrespondent i Grækenland. Alt andet end dette fordærvede vanvid :o(

Efter på den måde at ha` demonstreret sin ytringsfrihed i Information, kunne der være en fintfølende dansker, der fik lyst til lidt verbalt terror mod Annegrethe Just..øh Rasmussen.

randi christiansen

Jeg har ihvertfald fået ekspanderet mit syn på, hvad daglig hygiejne egl burde omfatte - lavement, tarmskylning og sådan - som vist også er populært i helsebranchen - og ikke uden grund. Fx viser ny forskning en nær ! forbindelse mellem tarmens tilstand og sygdommen sclerose.

Så hvis anus' mange nerveender derefter kan nydes uden forstyrrende associationer, er omtalte øvelse en kende mindre mærkelig.

Gert Selmer Jensen

En mås er da rigtig sød, meeeen.?

Øh - hvad er det nye i det her. Det er da noget, der sker hver eneste dag rundt om i samfundet. Fx lobbyister-politikere, Venstre-landmænd osv.