Læsetid: 3 min.

Værsg'go' og spis: Gæstemad fra planteriget

I min nærmeste familie er en veganer, som til middage også skal have gæstemad. Min løsning er at lave en håndfuld veganerretter, så serveringen bliver tapasagtig og disse retter samtidigt udgør resten af selskabets tilbehør til fisk eller kød
I min nærmeste familie er en veganer, som til middage også skal have gæstemad. Min løsning er at lave en håndfuld veganerretter, så serveringen bliver tapasagtig og disse retter samtidigt udgør resten af selskabets tilbehør til fisk eller kød
17. januar 2015

Det er få der går all inn og kun spiser mad fra planteriget helt uden animalske produkter. Veganere spiser hverken kød, fisk, ost eller smør. Det er en udfordring for en ’almindelig’ kok, der er vant til madlavningsteknikker, der gør brug af f.eks. æg og deres egenskaber i sovser, farser og kager og smagstilførsel af lidt røget bacon til grøntsagerne eller ansjoserne i cæsardressingen eller tapenaden.

Daglig mad for veganere er ofte linsesuppe, bønnegryder, hummus, brød, grød, nødder, kerner og selvsagt masser af grøntsager tilberedt med forskellige olier og avokado for at få energi nok i maden. Man kan sagtens gøre maden smagfuld med masser krydderier, krydderurter, miso, sojasovs osv. Men meget af maden kræver, at man har lavet et system med iblødsætning af bælgfrugter, snitning af grøntsager mm.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu