Læsetid: 4 min.

Værs’go’ og spis: Vintermad med god fornuft

3. januar 2015

Det nye år i mit køkken starter med at få styr på, hvad der er i fryseren, køleskabet og køkkenskufferne. Det er til stor inspiration at finde ud af, hvad man kan lave af det, man har. Ofte skal der skaffes lidt ekstra, f.eks. friske grøntsager og æg. Der bliver sparet på husholdningsbudgettet, og der kommer god vintermad på bordet, så vi kan komme igennem et hug mere af vinteren.

Hvis der er lidt af hvert i fryseren, kan de franske retter som pot au feu eller cassoulet lavet af mange ingredienser være et godt udgangspunkt for nærende mad til flere dage. De franske rustikke landlige retter eller bonderetter består af forskellige blandinger af kød lige som de danske gule ærter. Kyllingevinger, nakkekam, marvben, andelår, kalvebov, hønsekødssuppe og andesovs kan give en virkelig god smag. Det klassiske franske køkken består ofte af retter med mange ingredienser og komponenter. Man går nu i gang med det hele fra bunden. Har man rester af marcipan, tørrede frugter og nødder fra julen er der til en god kage til en varm kop te på de kolde dage.

Cassoulet med and, lam og pølse

Til ca. 10 personer

1 kg tørrede hvide bønner

2 løg

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Toke Andersen
Toke Andersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu