Læsetid: 6 min.

Vi må forstå fortolkningerne, før vi kan forandre verden

I et antiintellektuelt og antiautoritært samfund med et utal af debatplatforme er den samfundsvidenskabelige kritik kommet i krise. Et nyt nummer af tidsskriftet Social kritik handler prisværdigt om den videnskabelige samfundskritiks manglende forandringskraft i dag
Bidragyderne bestræber sig på at højne kritikbegrebet hinsides de golde proklamationer, det lykkes i forskelligt omfang

Bidragyderne bestræber sig på at højne kritikbegrebet hinsides de golde proklamationer, det lykkes i forskelligt omfang

Jens Nørgaard

21. februar 2015

I et interview i Ud og se i oktober pointerede Helle Thorning-Schmidt, at hun »ikke kunne drømme om« at se Deadline på DR2. Danmarks øverste leder kan simpelthen ikke forestille sig den politiske relevans af at se Danmarks mest kritiske nyhedsudsendelse. Nu er Thorning ikke repræsentativ for hele vores kritikkultur, men den antiintellektualisme og modvilje mod kritisk tænkning, hun nærmest slår sig op på, inkarnerer anstødsstenen for et spændende og påtrængende temanummer af tidsskriftet Social kritik om samfundskritikkens rolle, problemer og betingelser i dag. I en antiautoritær, antiintellektuel og post-metafysisk tid, hvor normative sandheder med stort ’s’ savner gyldighed, er den intellektuelle og samfundskritiske aktivitet for alvor udfordret.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Philip B. Johnsen
  • Rasmus Knus
  • Mihail Larsen
  • Vibeke Svenningsen
Philip B. Johnsen, Rasmus Knus, Mihail Larsen og Vibeke Svenningsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Philip B. Johnsen

Det gode spørgsmål, 'hvad kan man gøre for, at blive hørt?'

Fra artikel:
"I et interview i Ud og se i oktober pointerede Helle Thorning-Schmidt, at hun »ikke kunne drømme om« at se Deadline på DR2. Danmarks øverste leder kan simpelthen ikke forestille sig den politiske relevans af at se Danmarks mest kritiske nyhedsudsendelse."

Nu kan det ikke rigtigt undre undertegnede, Helle Thorning-Schmidt er uddannet i EU teknokratisk ånd og dermed ikke rigtig skolet i demokrati, hvorfor kritisk eftertanke og reflekteren over demokratisk diskutioner, af den førte politik, er ligegyldig spild af tid, politik er for teknokraten vækst, socialt regulerende EU politik, konkurrencestat, nødvendighedens politik for flertal og skyklapper for resten.

Med venlig hilsen
Philip B. Johnsen