Læsetid: 3 min.

Værs’go og spis: Hvidløg skal være friskt

De fleste af supermarkedernes hvidløg på denne tid af året er fra Kina og Spanien. Mange af hvidløgene er ret kedsommelige i smagen
De fleste af supermarkedernes hvidløg på denne tid af året er fra Kina og Spanien. Mange af hvidløgene er ret kedsommelige i smagen
14. februar 2015

Kyssede manden velkommen hjem, efter at han havde været et par dage i provinsen – og med en ram hvidløgssmag i munden fløj det ud af mig: »Hvad har du spist?»

»Eneste mulighed i byen var et lokalt pizzaria.«

Nu ved jeg, hvorfor nogle ikke kan lide hvidløg. Lad mig slå fast, at hvidløg skal være friskknust. Han havde fået gammelt surt hvidløg, og jeg havde ikke spist hvidløg i nogle dage og registrerede derfor lugten med det samme.

Hvidløg bruges som krydderi i mange sammenhænge og er både klassisk i Middelhavskøkkenet og det asiatiske køkken. Hvidløg kan enten bruges som bagvedliggende krydring eller være mere dominerende.

Jeg bruger hvidløg på mange måder og i perioder i store mængder. Især når de danske hvidløg fås friskhøstede midt på sommeren, hvor de er milde i smagen, og jeg bruger dem kun rå til alle klassikerne som f.eks. hvidløgsdressinger med cremefraiche som tilbehør til rejer og jomfruhummere, i mayonnaise og aïoli til fiskesuppe, i pesto til pastaretter, i hvidløgssmør til bøffen og varme grøntsager, i tzatziki, frisk ost med krydderurter, i hummus, frikadeller, på hvidløgsbrød og meget andet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu