Læsetid: 3 min.

Værs’go’ og spis: Lækre sild til påskebordet

Det er snart tid til at få styr på lækre sild til påske. Det tager mindst 3-4 dage at udvande og marinere sild, og de kan holde sig 8-10 dage i køleskabet
Det er snart tid til at få styr på lækre sild til påske. Det tager mindst 3-4 dage at udvande og marinere sild, og de kan holde sig 8-10 dage i køleskabet
28. februar 2015

En sildemad skal laves af gammeldags modnede sild. Desværre kender mange ikke længere til den gode spise, der både er traditionsrig og har potentiale for nye krydringer og tilbehør. En specialist i sild sammenligner smagsforskellen mellem de hurtigt modnede sild og gammeldags modnede sild med forskellen mellem smagen af kogt skinke og en lagret parmaskinke, der er kompleks med mange smagsdimensioner. Den ægte sildeoplevelse er også som god sushi, hvor grundsmagene salt, sød, syre og umami er i balance.

De gammeldags modnede sild har et fast og godt bid og laves af spegesild, der er sild saltet ca. et halvt år, herefter udvandes de.

Fileterne skæres fra benene og udvandes i 4-12 timer. Man må smage på dem og finde ud af, hvor salte man vil have dem, og stoppe udvandingen, når de er tilpas salte. Derefter skal sildene trække i en krydderilage i tre dage, og nogle siger helt op til tre uger.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu