Læsetid: 3 min.

Værs’go’ og spis: Hjemmelavet mad tak!

28. marts 2015

En bil er ikke bare en bil. Et brød er ikke bare et brød, ej heller er en gulerod bare en gulerod. Der er kvalitetsforskelle, og når det handler om mad så er det alt fra smag, dyrknings- og fremstillingsmetode, håndværk, rimelig aflønning mm. Mad kan sagtens være både god og billig – især når man selv laver den af råvarer og i mindre grad af forarbejdede produkter, der altid vil koste mere. Færdiglavet mad er dyrere på grund af udgifter til arbejdsløn, emballage, markedsføring og overskud til investeringer i bl.a. maskiner og produktudvikling. Vi kan og skal ikke lave alt selv, men der er for meget på markedet af ringe kvalitet, der er let at lave selv. Kvaliteten af råvarer er under pres, fordi konkurrencen er hård, og vi er en nation der i gennemsnit ikke bruger mere end 8-10 pct. af den disponible indkomst på mad. Det er vigtigt for selv dem med overskud at købe billigt. Mange har vænnet sig til mad, der ikke smager af så meget og får ikke brugt meget tid på at lave deres egen mad. I byerne kan man overalt få take away, færdigretter og gå ud og spise.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu