Læsetid: 9 min.

Da han vendte hovedet, ramte toget

To drenge var flygtet fra Afghanistan og var på vej til Norge. Dette er historien om en personpåkørsel i januar på et jernbanespor i København
Asyl. Jeg ville til Norge. Men det kunne jeg ikke, sagde de. Enten måtte jeg søge asyl her i Danmark, eller også ville jeg blive sendt tilbage til Afghanistan. Så jeg søgte asyl her, siger Ibratullah.

Ulrik Hasemann

21. marts 2015

Klokken 6.02 onsdag den 7. januar 2015 afgår Øresundstog 1315 planmæssigt fra Københavns Lufthavn Kastrup. Toget skal til Helsingør. Kort efter, at det har forladt Ørestad Station på Amager kl. 6.08, ser lokomotivføreren en sort plasticpose hvirvle op. Lidt efter ser han, at der står en person midt på sporet 20 meter fra toget. Udenfor er det mørkt, regnvejr og sigtbarheden er ringe, fortæller lokomotivføreren senere til Havarikommissionen. Han indleder straks en »farebremsning«. Personen i sporet forsøger at komme væk, men når det ikke, og klokken 6.11 rammer toget ham med 110 km i timen.

En anden person, der også befinder sig på banelegemet, falder og bliver »formentlig ramt af toget«, som der står i Banedanmarks rapport om påkørslen, der sker, lige før toget kører over Sjællandsbroen på vej ind mod Københavns Hovedbanegård.

Klokken 6.17 modtager akutberedskabet en alarm, og to ambulancer og en akutlægebil sendes til ulykkesstedet.

Mens redningsfolkene er på vej, ser en DSB-medarbejder, der befinder sig bagerst i toget, »en person stående udenfor toget, som råbte og kastede med skærver på toget«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Robert Ørsted-Jensen
  • Pia Qu
David Zennaro, Robert Ørsted-Jensen og Pia Qu anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Kristensen

Jeg ved ikke om jeg håber, at de to afghanere der snød drengene på Hovedbangården læser med.

Louise Rasmussen, Rune Petersen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar

En 6.000 km lang illegal rejse gennem nogle af verdens farligste egne endte altså i med død og lemlæstelse i Danmark.

For mindre end 2 måneder siden, var der en anden tragisk situation - dog ikke dødelig. Her var 2 andre drenge blevet smidt af samme tog men i Malmø, fordi de ikke havde billet. På Malmø stationen blev de mishandlet af 2 vagter fra et vagtselskab, medens forargede borgere filmede med deres telefoner. Senere stak de af fra de svenske myndigheder, og er tilbageholdt i Vestjylland.

lars abildgaard, Peter Taitto, Rune Petersen, Pia Qu og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Christian Yde

Det kunne være så fint, hvis han fik lov at arbejde og afbetale sin uddannelse her.