Læsetid: 3 min.

Byliv: Morgenkaffe på McDonald’s

Det har sin egen fornøjelse at betragte de sidste natteravnes bagskid og alle ’de uafhentede’, mens man selv er ædru. Det gør den morgenduelige kondiløber
Det har sin egen fornøjelse at betragte de sidste natteravnes bagskid og alle ’de uafhentede’, mens man selv er ædru. Det gør den morgenduelige kondiløber

Rasmus Fly Filbert

25. april 2015

Nogle morgener ligner bunden af Gothersgade en udbombet slagmark, hvor en krig på pizzabakker har fundet sted, men denne lørdag morgen er det ikke så slemt. Der ligger en væltet cykel, et knust ølglas og en enlig sko, men ellers har det hjulpet gevaldigt, at nogle store affaldscontainere er sat op. Påskriften Dit skrald er min mad erindrer om, at der findes fattigdom i Danmark, og at en kampagne mod madspild er i gang.

Jeg kunne ikke sove, så jeg stod op, tog løbesko på og begav mig i adstadigt luntetempo hen ad Adelgade klokken seks om morgenen, stik den! Ud for Andys Bar stod grupper af unge, som ikke kunne bekvemme sig til at gå hjem efter nattens bytur. På dette legendariske værtshus samles om natten alt ’det uafhentede’, som en stamgæst engang bemærkede, dvs. kvinder og mænd, som jagter hinanden, men ikke har fået bid.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

ingemaje lange

Hver uge besøger Thomas Korsgaard, Maria ­Gerhardt, Nina Søndergaard eller Kristen Bjørn­kjær et sted i byen, som der står.

I artiklen bliver det klart, at byen er københavn. Det virker som om Informations journalister har en blind plet mht. deres eget bias i relationen København og så alle os andre. Det er åbenbart så selvfølgeligt, at der er tale om KBH, at Bjørnkjær ikke engang finder det nødvendigt at fortælle os det. Tværtimod betragtes det som en selvfølge, at læseren ved at denne Gothersgade ligger i København.

En lignende 'geo-centrisme' støder jeg ret tit på - også i Information. Nørrebro nævnes fx som Nørrebro, på trods af at de fleste store danske byer har et nørrebro.
Og hvorfor laver avisen så sjældent madanmeldelser andre steder end i Kbh?. Nogle af de jyske/fynske journalister kunne vel anmelde i hjemstavnsrestaurant, når de alligevel er hjemm hos mor?