Læsetid: 6 min.

’Alle kaldte mig Sebastian – men jeg vidste, jeg var en pige’

Hvad stiller man op, når ens barn oplever at være født i den forkerte krop og ville ønske, det kunne skifte køn?
Camille har, fra hun var helt lille, været overbevist om, at hun er en pige. Og spørger man hende, har hun ikke fantasi til at forestille sig, at det kan være anderledes

Camille har, fra hun var helt lille, været overbevist om, at hun er en pige. Og spørger man hende, har hun ikke fantasi til at forestille sig, at det kan være anderledes

BBC

11. april 2015

Camille er seks år. I dag har hun en kjole på med jordbærmønstre og en lyserød lynlåssweatshirt med ordet Dance påtrykt i glitrende pailletter. Fingerneglene har hun malet skiftevis pink og blå. Hun er glad for at lege med Barbie-dukker, og hendes yndlings Disney-heltinder er Elsa fra Frozen og Ariel fra Den Lille Havfrue.

Camille blev født som dreng. Indtil hun var to år, kaldte hendes forældre hende for Sebastian. Når man spørger Camille, om hun husker dengang, hun var dreng, nikker hun: »Alle kaldte mig Sebastian … men jeg var en pige«, siger hun og markerer et tryk på sidste ord.

»Jeg tog en pigepyjamas med Minnie Mouse på. Den sov jeg i«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ole Hansen
Ole Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Jeg kan huske, jeg var ti, da jeg var helt klar over, at jeg var interesseret i mænd. Desværre var de så ikke særlig interesseret i mig endnu, hvilket nok alligevel var meget godt for begge parter.

Malene Andreasen

Vi kæmper for at læger til at træder i kareter og udviser "rettidig omhug". Vi har den situation nu, at de fra staten udpeget specialister på området, fortæller en 11 årige transkønnet, "Du har som godt at komme i puberteten" hvorefter barnet bryder sammen, medens læger bare se passivet til. Nu har forældrene den store opgave at holde barnet fra selvmord, i denne desperate situation.

I Sydøstasien, hvor jeg har boet det meste af de sidste 10 år, er vel 15% af mændene ladyboys. Det er helt normalt. De ladyboys, jeg har talt med, har altid følt sig som piger, siden så længe tilbage, de nu kan huske.

Jeg er i dag sikker på, at der sagtens, helt naturligt, kan være en kvindes psyke inde i en mands krop - og vice versa. Det må være forfærdeligt at være født med denne indbyggede kontradiktion i sig i en så diskriminerende kultur som den vesterlandske.

Lise Lotte Rahbek

Jeg har vist et problem med at forstå forskellen på mandlig og kvindelig psyke.
Kan nogen her forklare?

Søren Kristensen

Helt banalt og lettere karrikeret, Lise Lotte Rahbek: Drenge leger med biler og piger leger med dukker. Drenge går i blåt. Piger går i rødt. Forskellen fortsætter i voksenlivet hvor mænd reparerer biler eller andet isenkram og kvinder bliver damefrisører og noget med mennesker, herunder børn. Mænd er aggressive og kvinder er passive. Mænd kan kun beskæftige sig med én ting ad gangen. Kvinder er gode til at multitaske (og komme en hel masse i deres taske), men ikke ret gode til at parallelparkere. Mænd er gode til at parallelparkere og søger sammen om ting - gadgets, mens kvinder ikke behøver andet end hinanden eller noget med tøj og sko for at være sammen. Mænd er ikke ret gode til at sidde på skolebænken, fordi de heller vil ud og markere sig eller bruge deres kroppe. Kvinderne er både fysisk og psykisk som skabte til at sidde på skolebænken og være lydige. Mænd kører på cykel som det passer dem. Kvindelige cyklister blokerer gerne trafikken for at overholde færdselsloven. Mænd læser kun halvdelen af det allermest nødvendige. Kvinder læser alt muligt, herunder reklamer. Mænd kan smigres til at udføre store opgaver for kvinder. Kvinder kan man bilde alt muligt pseudovidenskabeligt vrøvl ind, hvis bare det hander om at få en renere hud eller et mere skinnende hår. Mænd ved ikke altid hvor meget de lader sig styre af kvinder i håb om at få noget på den dumme eller bare lidt omsorg eller en dosis ros. Det ved kvinder. :)

Anne Koed Westergaard, Michael Lomborg, Tommy Gundestrup Schou, Gert Selmer Jensen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Søren Kristensen
Ah, tak for det.
Jeg kan se, at vi ud fra den beskrivelse er mange, som er inderligt udfordrede på kønsidentiteten. :)

Søren Kristensen, Anne Koed Westergaard og Astrid Kjølberg anbefalede denne kommentar
olivier goulin

Kvinder er mænd med et tyndt lag fernis af kvindelighed, som de lever i en evig neurose for at omverden skal se krakelere.

/O