Interview
Læsetid: 1 min.

Læser du bøger: Harald Børsting

LO’s formand, Harald Børsting er til bøger, der tager afsæt i historien. Som Ken Follets century-trilogi
Moderne Tider
18. april 2015

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Det er ikke længe siden, at jeg blev færdig med Ken Follets triologi om 1900-tallet. I bøgerne følger man fem familier, deres liv og skæbner gennem århundredets store historiske begivenheder. Bøgerne er spændende og giver en god indsigt i vores verdenshistorie. Det er en god blanding af kendsgerninger og fiktion, og man er underholdt fra start til slut.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»For nogle år siden læste jeg Undtagelsen af Christian Jungersen. Bogen handler om ondskab i verden og mobning på arbejdspladsen. Det er en medrivende fortælling, som kaster lys over livet på en arbejdsplads på godt og ondt. Bogen sætter fokus på, hvor vigtigt det er, at vi også sikrer et godt psykisk arbejdsmiljø på vores arbejdspladser og bekæmper mobning og ondskab.«

Hvad er den værste bog, du har læst?

»Der er ikke én specifik bog, jeg vil fremhæve. Men jeg oplever altid, at hvis en bog ikke fanger mig, så når jeg ofte ikke langt i den, men går i stedet videre til en ny.«

Hvilken type læser er du?

»Jeg er især til bøger, som beskriver historie og kendsgerninger. Jeg sætter pris på at blive klogere af at læse. Jeg læser alt fra biografier over skønlitteratur og til faglitteratur. Eneste krav er, at jeg skal være blevet klogere, når sidste side vendes.«

Hvornår læser du?

»Jeg har en travl kalender, så at få tid til at læse bøger kommer lidt i perioder. Men jeg forsøger altid at få tid til det i ferie og weekender.« 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her