Læsetid: 1 min.

Læser du bøger: Jakob Stegelmann

Der er plads til både Kurt Vonnegut og tegneserier, men ikke til Dan Brown hos filmanmelder, forfatter og vært på Troldspejlet, Jakob Stegelmann
Der er plads til både Kurt Vonnegut og tegneserier, men ikke til Dan Brown hos filmanmelder, forfatter og vært på Troldspejlet, Jakob Stegelmann

Bax Lindhardt

25. april 2015

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Kurt Vonneguts Slagtehus 5 er måske den bedste blanding af krigsroman, science fiction, filosofi og sort humor – og dermed en meget præcis beskrivelse af alle de absurde følelser, der får mennesket til at bekrige sig selv med så stor effektivitet og selvfølgelighed. Vonnegut var efter min mening den morsomste og samtidig mest menneskelige satiriker.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Bøgerne af P.G. Wodehouse er altid fyldt med liv med et univers af humor, menneskelige forviklinger og tåbeligheder, fortalt i et levende og opfindsomt sprog, som gang på gang har opmuntret mig. Og så selvfølgelig Hergés Tintin og Carl Barks’ Anders And. Litteratur på Andersens og Dickens-niveau.«

Hvad er den værste bog, du har læst?

»Jeg holder meget af mystik og action, og det behøver ikke være stor kunst, men Dan Browns Da Vinci Mysteriet er så dårligt skrevet og konstrueret, at selv jeg stod af flere steder fornærmet over formuleringer, personbeskrivelser og plot-forvirring.

Hvilken type læser er du?

»Krimi, mysterier og fantasy – både nye men meget gerne også ældre. Glemte populærforfattere fra starten af det 20. århundrede. For tiden læser jeg folk som E. Phillips Oppenheim, Rafael Sabatini, og Rider Haggard. Elsker at opdage gode fortællere, der ikke er oppe i tiden. Men også gerne Simenon, Chandler, Hammett. Af de nye krimiforfattere er jeg især glad for Michael Connelys første bøger. Og så masser af tegneserier – fra de helt gamle til de nyeste grafiske romaner, som man så flot kalder dem.«

Hvornår læser du?

»Sengetid og weekender – og når jeg er på rejse.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu