Læsetid: 1 min.

Læser du bøger: Uwe Bødewadt

Som 18-årig rejste arkitekt og forfatter Uwe Bødewadt sammen med to venner rundt på europæiske bordeller iført trompetbukser og batik
11. april 2015

– Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Pereira maintains af Antonio Tabucchi. En småfed journalist under Salazar i Portugal går hen for at få sig en omelet. Man følger hans opvågnen fra politisk blindhed og ligegyldighed til at blive et menneske, der tager stilling og sætter sig selv på spil.«

– Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Tyvens dagbog af Jean Genet. Som 18-årige gentog vi Jean Genets rundrejse til nogle af Europas bordeller. Jeg og to andre langhårede i rosa, blå og røde hjemmesyede fløjlstrompetbukser med matchende batikfarvede undertrøjer til. Jeg er stadig stolt over modet, vi havde til at gøre det, mindre stolt af en livslang omkostning i form af  herpes, når jeg bliver stresset. God litteratur har en konsekvens for os alle.«

– Hvad er den værste bog, du har læst?  

»Aner det ikke, læser dem aldrig færdig.«

– Hvilken type læser er du?

»Jeg læser for at flygte væk og for at stjæle nogle synspunkter. Det er vigtigt, hvor jeg er i livet, og hvad jeg ubevidst har brug for. Byder skrivekunsten ind i de to situationer, rammer den mig.«  

– Hvornår læser du?

»Det er hulter til bulter.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu