Læsetid: 6 min.

Læserne spørger: Geeti Amiri

»Jeg kan ikke foredrage, at hele den snak om politisk korrekthed og mangel på samme faktisk går ud et: umyndiggørelse af minoriteterne. Begge fløje udnytter minoriteterne til egen agenda, som mest af alt handler om de to fløjes kamp«
Geeti Amiri. Født 1989 i Kabul. Kom til Danmark med sine forældre, som var politiske flygtninge, da hun var fire år. Voksede op i København. Debattør og blogger på Berlingskes Politiko med fokus på intergration, ligestilling og på, hvordan Danmark ser ud fra dets nyest tilkomne beboeres perspektiv. Til daglig statskundskabsstuderende på Syddansk Universitet.

Niels Ahlmann Olesen

11. april 2015

– Hvad mener du om, at Yayha Hassan stiller op for Nationalpartiet?

Hassan er en digter, en idealist, men først og fremmest er han 19 år gammel. Da jeg var på hans alder, baksede jeg også med identitetsforståelsen, vreden over baglandet, rodløsheden og frustrationerne over ikke at blive forstået, men i modsætning til ham valgte jeg at feste, forelske mig og gøre mig en masse livserfaringer, mens Hassan bliver ved med at sætte flere sten på skuldrene af sig selv – hatten af for det, men på et tidspunkt synker man, hvilket jeg ikke håber han gør. Jeg vil råde ham til give sig selv lov til at være ung og forvirret, til ikke at skulle have svar på alle problemerne. Men han skal søge ind i politik, hvis han føler, det er hans kald. Det er bare trist, at idealisten ikke kan se, hvordan kynikerne udnytter ham, når hele hans kandidatur går ud på at gøre op med kynismen.

– Er danskerne for politisk korrekte, når vi taler om etniske minoriteter?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Pia Colère Lenau
Pia Colère Lenau anbefalede denne artikel

Kommentarer