Læsetid: 4 min.

Også i mørket kan leves

Det selvmodsigende og dybt forstemmende ved psykiatriske afdelinger ligger, må jeg mene, i det forhold, at mennesker, der i forvejen har svært ved at omgås andre, stuves sammen på forholdsvis begrænset plads under forhold, der gør alle dårligdomme synlige og mærkbare for enhver, de sindslidende selv ikke mindst
Det selvmodsigende og dybt forstemmende ved psykiatriske afdelinger ligger, må jeg mene, i det forhold, at mennesker, der i forvejen har svært ved at omgås andre, stuves sammen på forholdsvis begrænset plads under forhold, der gør alle dårligdomme synlige og mærkbare for enhver, de sindslidende selv ikke mindst

Freja Hougaard Bagge/iBureauet

18. april 2015

»Oversete kvindelige forfattere« er i anledning af 100-året for kvinders valgret valgt som fællesbetegnelse for en række onsdagsarrangementer i Informations kantine – en overskrift, der fik en ublid medfart på den første seneftermiddag, hvor emnet var Tove Meyer (1913-1972). Hun er, fastslog lektor Marianne Stidsen, hverken overset eller kvindelig. At hun ikke har skrækkelig mange læsere, skyldes, at hun er krævede, svær, og når det i forbindelse med hende virker helt irrelevant at fokusere på køn, hænger det sammen med, at hun går målrettet efter eksistentielle temaer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu