Læsetid: 4 min.

Alternativometeret

Alternativet skal over spærregrænsen, hvis Thorning skal have en chance for at bevare magten. Vi – Kristian Villesen og Emma Holten – ønsker begge en rød regering, men er vi klar til at stemme på Liste Å for at få det til at ske? I valgkampen vil vi vurdere partiets ageren og lægge til og trække fra i vores alternativometer. Hvis nålen er i det grønne felt på valgdagen, har vi givet håndslag på, at vi gør det!
Alternativet skal over spærregrænsen, hvis Thorning skal have en chance for at bevare magten. Vi – Kristian Villesen og Emma Holten – ønsker begge en rød regering, men er vi klar til at stemme på Liste Å for at få det til at ske? I valgkampen vil vi vurdere partiets ageren og lægge til og trække fra i vores alternativometer. Hvis nålen er i det grønne felt på valgdagen, har vi givet håndslag på, at vi gør det!
30. maj 2015

Ny mail fra Emma til Kristian, onsdag kl. 11.30

»Her er valgkampens første udmelding, en pressemeddelelse fra Uffe Elbæk: ’Mange ser valget som et præsidentvalg mellem Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen, og jeg håber selvfølgelig på Thorning, men efter min mening er valgets vigtigste tema, hvorvidt vi én gang for alle cementerer konkurrencesamfundets værdier, eller om vi vælger en anden vej for Danmark: en mere bæredygtig, empatisk og kreativ vej.’ Han får point hos mig for at påpege konkurrencesamfundet og hyperindividualiseringen, som en stor del af Danmarks problem. Det er det, der bliver snakket om blandt mine venner, specielt i forbindelse med vores uddannelser. Vi er lede og kede af at blive omtalt som celler i et excelark. Det er det, konkurrenceretorikken har gjort næsten umuligt at komme udover.«

Svar fra Kristian til Emma, onsdag kl. 16.14

»Haha, du er positiv fra starten, fedt! Er enig i, at personfikseringen er trættende, og det bliver ikke bedre af at valget står mellem Lars Løkke og Helle Thorning. Men jeg er ikke så konkurrenceforskrækket endda, så den får du mig ikke til at hoppe med på. Og hvad er en ’empatisk og kreativ vej’ for Danmark? Hvad vil det sige? Jeg kender alt for mange, der skriver og snakker sådan der, og det er altid fordi de ikke har noget konkret at sige. Trækker to fra på den her.«

Svar fra Emma til Kristian, onsdag kl. 17.48

»Er enig i, at specielt ordet ’kreativ’ ved dette stadie i det postmoderne samfund faktisk er et ord, der ikke længere betyder noget. Til gengæld synes jeg, det er stærkt at have bæredygtighed med som en prioritet (grøn blokpoint!), og for mig – og her taler min idealistiske ungdommelighed måske – klinger ’empati’ af, at det er o.k., at de stærke skal støtte dem, der er udsatte. Også selv om de ikke forstår deres udsathed. Jeg er gavmild og giver to point for den pressemeddelelse.«

Ny mail fra Kristian til Emma, onsdag kl. 13.42

»Haha – ægte grin. Tjek den her plakat. Den giver mig en eller anden form for håb om, at de reelt er alternative i betydningen nytænkende. Don’t tell it, show it, som man – med et noget slidt udtryk – siger på Journalisthøjskolen. Den kan jo punktere en hvilken som helst klassisk valgplakat. Fire pluspoint.«

Svar fra Emma til Kristian, onsdag kl. 19.49

»Humor er ikke noget, vi decideret har i overflod i dansk politik, så allerede nu har Alternativet bidraget markant. Hvis det her viser et talent for at klare tingene sjovere, billigere og mere effektivt, så er det måske lige det, vi har brug for. Du er gavmild på pointene her. Jeg giver 2 + for opfindsomhed og for at kende sin plads som dem, man kommer til at tænke på, når man ser en V/LA/R/S/SF-plakat og tænker ’Close but no cigar’

Svar fra Kristian til Emma, onsdag kl. 20.10:

»Ja o.k., fire point var måske nok lidt overgearet, men jeg holder fast. Ser partilederdebat lige nu og har på fornemmelsen, at jeg hurtigt kan få brug for at have ekstra point på kontoen. Skriver til dig om det i morgen.«

Mail fra Kristian til Emma, torsdag kl. 10.37

Her er et citat fra partilederrunden i går. Anders Samuelsen havde sagt noget om frihed i den offentlige sektor, og Uffe Elbæk bakkede op: »Jeg ønsker en friere offentlig sektor og en gladere og mere fagligt stolt offentlig sektor. Det fik jeg altså bare lige lyst til at sige. Så cadeau herovre fra til en af de borgerlige, selv om jeg ikke er en del af holdet.« Jeg er enig i indholdet; der er for meget kontrol og for lidt frihed. Så sent som i mandags var jeg sammen med to lærere, som seriøst er ved at få nok. Men Elbæks form gør mig usikker. Fik han ’bare lige’ lyst til at rose de borgerlige? Eller er han præcis lige så udspekuleret som de andre? Spiller han bevidst på den der klodshans-attitude? Jeg begynder allerede at tro det. Hvis det bare er underspillet spin, holder jeg det ikke ud valgkampen igennem. Minus 6 point.«

Svar fra Emma til Kristian, torsdag kl. 12.19

»Jeg sidder i Frankfurt lufthavn og sukker højlydt. Han er snu. Minus 1 point for dårlig strategisering, der ikke vil holde valget ud, og minus 1, fordi jeg er totalt uenig. Lighedstegn mellem frihed og stolthed, det skal man sgu passe på med. Det skriver sig på ingen måde ind i det, vi læste i pressemeddelelsen om, at konkurrencen skader. Det her betyder vel lige præcis, at friheden skaber incitament, og hvis man så opnår noget, først da har man grund til at være stolt. En slet skjult America-retorik. Uffe: Jeg ser dig! Man kan ikke klappe liberalismen på ryggen og fordømme konkurrencen. Blæse, mel i mund osv.«

Status: Kristian 46, Emma 52

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jeppe Poulsen
Jeppe Poulsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu