Læserbrev
Læsetid: 3 min.

Brevkassen: Bliver jeg kedelig af at bo i Ørestad?

Moderne Tider
30. maj 2015

Martin, Vesterbro

Jeg har de sidste fem år boet til leje med en kammerat på Vesterbro. Det har været nogle fede år, jeg elsker byen og Vesterbro, men nu er tiden kommet til, at jeg skal flytte i min egen lejlighed. Boligmarkedet i København er helt vildt: Man kan ikke få meget for under tre millioner, og jeg har været ude at se på flere lejligheder, som er blevet solgt på få timer – og inden at køber overhovedet har set dem. Nå, en af grundene til, at jeg vil flytte, er, at jeg er blevet træt af støjen. Jeg bor i en gammel ejendom, der er dårligt isoleret, og der er larm fra gade og naboer. Nu er jeg så faldet over Ørestad, hvor der er nye, lækre lejligheder, som faktisk er til at betale. Fælleden ligger i baghaven, og metroen går lige til døren, så jeg kan være på Nørreport på 10 minutter. Men. Ørestad har INTET byliv, og det er jo også cafeerne, kioskerne, de små butikker, værtshusene og uforudsigeligheden, som jeg godt kan lide ved København. Ak. Det er et dilemma. Alle mine venner bor jo herinde i byen, men det bliver de vel heller ikke ved med. Så skal jeg være den første? Og bliver jeg et kedeligt borgerdyr af at flytte til Ørestad?

Svar I:

Du er allerede blevet mere borgerlig: 1. Støjen, der formentlig tiltrak dig dengang, du flyttede til Vesterbro fra Jylland (gætter jeg), generer dig i dag. 2. Du mener ikke, du kan få en fornuftig lejlighed for under tre millioner. 3. Du bruger udtrykket »tiden er kommet«, som om du i grove træk har dit livsforløb planlagt. Og hallo, det er helt okay. Selv drømmer jeg om en have, hvor jeg kan dyrke krydderurter, og om en hund, der skal hedde Preben. Det er også et ret borgerligt ønske, som jeg ikke gider spekulere på, hvad andre tænker om. Du ved, hvad du vil have – ro og plads – så flyt lidt ud af byen, og få det. At vi gerne vil have frisk luft, natur i baghaven og et stort køkkenalrum betyder ikke, at vi om tre uger stemmer på Lars Løkke, ønsker lavere bilafgifter eller holder op med at høre reggae. Mit gæt er, at hverken Ørestad, Vanløse eller Brønshøj vil forandre dig i nogen ubehagelig retning, så bestil du trygt flyttevognen. Og køb en ny god cykel, for den kommer du til at bruge. Hilsen Lærke fra Hvidovre.

– Lærke Cramon

Svar II:

Hvis du kan lide at se på fly og fugle, så er Ørestad sagen. Selv har jeg boet så forskellige steder som Holte, Amager, Hellerup, Valby, Albertslund og Indre By og har følt mig hjemme på alle adresser. Det vigtige er ikke, hvor man bor, men hvordan man forholder sig til det. Når man først er flyttet ind og har indrettet sin hule, betyder omgivelserne mindre. Tricket er, at man udforsker nærområdet efter princippet: Hvilke kvaliteter er der her? Ørestad virker umiddelbart klinisk og kedelig, men lejlighederne er lækre, og cafeer er der også. Jeg har bemærket, at mennesker har en tendens til at være lokalpatrioter, uanset hvor de bor, ikke mindst amagerkanere, som har Dragør, Kongelunden, Bella Centret, Amager Fælled og Flyvergrillen med de legendariske hotdogs at prale med. Flyt roligt derud.

– Kristen Bjørnkjær

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her