Læsetid: 9 min.

Desperationen breder sig i byen uden vand

East Porterville ligger lige midt i det tørkeramte Californien. Brønde tørrer ud, og beboerne må låne fra naboens haveslange eller klare sig igennem med nødressourcer af flaskevand
Donna Johnson – i baggrunden – bringer vand ud i byen. Nødløsninger med distribution af drikkevand i flasker og opstilling af vandtanke til brugsvand breder sig i. Det samme gør fornemmelsen af, at det kun er en stakket frist.

David Mc

9. maj 2015

Vand har skabt et særligt sprog i byen. Beboere taler om nervøse naboer, der »trækker slangen«. Eller spekulerer over, hvilke huse på en gade der er »koblet på røret«. Eller de brokker sig over, hvordan andre naboer vander med »tanket vand«. Det særlige vandlingo blandt de 6.700 indbyggere – de fleste af dem fattige latino-landarbejdere – har en naturlig forklaring. Der har været levende interesse for det, der kommer ud af hanen, siden folk begyndte at løbe tør for det.

East Porterville er epicentrum for det tørkeramte Californiens mangel på vand. Næsten 1.000 private brønde, der engang leverede vand til boliger og mindre virksomheder i Tulare County, er tørret ud. Det har efterladt desperate beboere med dyre nødløsninger. I resten Californien er der yderligere 800 udtørrede brønde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu