Læsetid: 5 min.

Er du klar til universitetet?

Siden taxameterordningen blev indført, har universiteterne optaget flere og flere, som slet ikke burde gå der, mener en erfaren lektor. Men har han ret i det – og hvem har ansvaret for at vende skuden?
Siden taxameterordningen blev indført, har universiteterne optaget flere og flere, som slet ikke burde gå der, mener en erfaren lektor. Men har han ret i det – og hvem har ansvaret for at vende skuden?

Freja Bagge/iBureauet

2. maj 2015

For de mange håbefulde unge, der efter sommerferien begynder på universitetet, er det indledningen på et nyt kapitel som studerende. Et studieliv præget af frihed, hvor der ikke længere er nogen, der holder øje med, om man møder op til undervisningen, og om man har forberedt sig.

Men med frihed kommer ansvar, og det ansvar er mange studerende ikke klar til at leve op til. Det mener i hvert fald Steen Laugesen Hansen, lektor i biofysik med mere end 25 års undervisningserfaring fra Københavns Universitet. I marts skrev han i en kronik i Universitetsavisen, at han har fået flere og flere »dumme og dovne studerende, som slet ikke burde være på universitetet«, og dermed indledte han en ophedet debat om de studerendes faglige niveau og arbejdsmoral.

»Siden universiteterne er begyndt at lukke mange flere ind, lukker de også mange flere ind, som ikke burde være der. Jeg har indtryk af, at mange er blevet tabt helt tilbage i folkeskolen, hvor de ikke har fået lært basale ting som brøk- og procentregning og ikke har fået lært at bestille noget,« siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu