Læsetid: 3 min.

Ren i krop og sjæl

Neoklassicisme kaldes stilen, fordi den befinder sig i lille, milde, demokratiske Danmark. I andre lande ville den hedde fascisme
Neoklassicisme kaldes stilen, fordi den befinder sig i lille, milde, demokratiske Danmark. I andre lande ville den hedde fascisme

Sofie Holm Larsen/iBureauet

16. maj 2015

Efter at have fejret arbejdernes internationale kampdag og befrielsen kan man forkæle sig selv med en tur i Øbrohallen – Danmarks første rigtige svømmehal, der åbnede i november 1930.

For 85 år siden så Danmark ganske anderledes ud både politisk, arkitektonisk og samfundsmæssigt, tag med tilbage til 1930.

Øbrohallen ligger på Gunnar Nu Hansens Plads, opkaldt efter sportsreporteren, der fra 1935 og frem kommenterede sportsbegivenheder i Parken. I 1930 er der heste og flotte fyre i uniform på pladsen, for her er indtil 1940 gardehusarkaserne. Det lille hus, der i dag er Lins Sushi, er i 1930 soldaterarrest.

Neoklassicisme kaldes svømmehallens stil, fordi den befinder sig i lille, milde, demokratiske Danmark. I andre lande ville den hedde fascisme. Stilen er bevidst bagudskuende og skal signalere orden og ophøjelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

ingemaje lange

som tilfældet er i tidligere udgaver af serien forudsættes det som noget ganske naturligt, at ALLE læsere selvklart er klar over, at Øbrohallen ligger i kbh. For findes der overhovedet andre byer i DK end københavn? Og ja jeg er klar over, at det totrediedele nede i teksten nævnes, at hallen ligger i kbh. Det er stadig ikke godt nok. Slige implicitheder om kbh træffes ofte i information...