Analyse
Læsetid: 4 min.

Alternativometeret

Alternativet er afgørende, hvis Thorning skal bevare magten. Vi, Kristian Villesen og Emma Holten, ønsker begge en rød regering, men er vi klar til at stemme på Liste Å for at få det til at ske? Gennem valgkampen skriver vi sammen om partiets ageren og justerer løbende på alternativometeret. Er nålen i det grønne felt på valgdagen, har vi givet håndslag på, at vi stemmer på dem
Alternativet er afgørende, hvis Thorning skal bevare magten. Vi, Kristian Villesen og Emma Holten, ønsker begge en rød regering, men er vi klar til at stemme på Liste Å for at få det til at ske? Gennem valgkampen skriver vi sammen om partiets ageren og justerer løbende på alternativometeret. Er nålen i det grønne felt på valgdagen, har vi givet håndslag på, at vi stemmer på dem

iBureauet

Moderne Tider
13. juni 2015

Mail fra Emma, 8. juni kl. 10.37:

Uffe bekender kulør i denne weekend på pol.dk. Der er mulighed og ønske om »en venlig revolution, der bunder i en afstandtagen fra forbrugerismen«. En ny brug af de værdier, der herskede på den yderste venstrefløj i 60’erne og 70’erne.

JA TAK. Sådan her får man bugt med min politikerlede. Det her er ideologi. Ikke en valgkamp, hvor man tager stilling til hver enkelt mini-issue i samfundet, men i stedet fremlægger en ideologisk ambition. Mindre kapitalisme-fetischering, mere kollektivt ansvar for hinanden og for planeten. Vi skal ændre vores lykkebegreb, der lige nu handler om ’mere og mere’ og indse, at det er i modstrid med de ting, vi gerne vil have. Et godt miljø, sikre gode liv for alle, og en politik, der ikke skal ændre sig drastisk, hver gang der er en konjunkturændring. Som Uffe selv siger så fint, at det næsten rør mig: »Det er legitimt at veksle økonomisk fremgang til bedre forhold for samfundets svageste, social bæredygtighed samt en styrkelse af den grønne omstilling.« Plus 3.

Svar fra Kristian, 8. juni kl. 12.03:

Jamen dog, du lyder nærmest helt omvendt her fra ugens begyndelse – hvis det fortsætter, ender det jo med, at du står i en grøn spandexdragt og deler Carolinas ’Flere flygtninge til Danmark’-flyere ud! Men efter at have set debatten mellem statsministerkandidaterne i går aftes er jeg tilbøjelig til at give dig ret. De ævler løs om tal. Under den socialdemokratiske regering er et eller andet steget så og så meget. Under den borgerlige regering steg det SÅ og SÅ meget. Og mens de står der og skændes, og mens Helle afbryder Lars, og mens mens Jarl Cordua og Søren Pind tæller, hvor mange gange Helle afbryder Lars, og skriver det på Twitter, så stiger vandstanden derude i verden, og alt det, de snakker om, synes ligegyldigt. Jeg tror, at vi er mandagsagtige lige nu, og det kommer bestemt Alternativet til gode, så selvom Politiken-citatet forekommer mig noget ukonkret, så giver jeg plus 5.

Mail fra Kristian, 9. juni kl. 13.40:

Det går i bølger. Her et klip fra TV 2 Lorry, hvor en folketingskandidat ved navn Morten Ellehauge står til en byfest i Vanløse og maler en politisk vision for fremtiden:

»Når man maler får man fat i nogle andre ting. Kroppen kommer med, og kroppen har måske også nogle visioner, som den ikke kommer ud med, når det skal op igennem hovedet og ud igennem munden,« siger han iført en grå T-shirt, hvor der står HUMOR hen over maven. Jeg behøver vist ikke sige, hvad jeg mener om det. Vil blot konstatere, at selv hvis man går med på den elendige idé og rent faktisk kigger på Morten Ellehauges billedet af den politiske fremtidsvision, så ser det ikke godt ud. Minus 7.

Svar fra Emma, 9. juni kl. 13.49:

Det er virkelig morsomt. Men jeg øjner et lyspunkt. Igen og igen ser vi, hvordan partierne holder øje med hinanden og hele tiden justerer efter, hvad de andre lige har sagt. Selv om der bliver gjort grin med Alternativet, og de bliver bliver nedgjort af selveste Helle T. som »hippier«, så nægter de at lade være med at have det sjovt, og nægter at gå ind på præmissen om, at det anderledes og lidt underlige pr. definition er dårligt. Det er for mig et kæmpe skridt væk fra de hyperkalkulerede geledder, vi ser andre steder på begge fløje. Minus 2 på den.

Mail fra Emma, 10. juni kl. 12.45:

Vi har slet ikke diskuteret 30-times arbejdsuge. Jeg er fan. Jeg synes det er ambitiøst og fremadrettet. Ligesom alle ikke arbejder 37 nu, vil der selvfølgelig stadig forekomme variation, men jeg synes, det er et stærkt forslag. Det stiller sig også blankt op imod konkurrencestaten og viser et fokus på bæredygtighed og et samfund, som ikke skal bruge sit økonomiske overskud til mere økonomisk vækst, men til mere af andre ting. Det er fedt. Plus 4

Svar fra Kristian, 11. juni kl. 14.46:

Jeg er så heldig at have et job, jeg selv synes giver mening, og derfor er jeg ikke voldsomt interesseret i, hvor mange timer jeg arbejder. Men hvis jeg var ansat i en eller anden ligegyldig virksomhed, som producerede et eller andet ligegyldigt, som andre virksomheder producerer lige så godt, så ville jeg gå hjem efter præcis det antal timer, som jeg fik løn for. Jeg synes, at det er interessant. Og at tænketanken KRAKA siger, at det er umuligt at realisere og vil koste 270 milliarder, får mig kun til at synes, at det er mere interessant. Plus fire point. De to af dem er for at minde os om, at vi kan gøre tingene anderledes. I øvrigt læste jeg en gang om en forsker, som havde spurgt folk, som skulle dø, hvad de fortrød mest i deres liv. De fortrød, at de havde arbejdet så meget.

Alternativometeret vender tilbage på valgdagen den 18. juni

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Hold jer fra det flyvske og stem på sikre som f.eks. at fattigdom skal afhjælpes ved at gøre de fattige fattigere og de rige rigere. Det giver god mening.

Lennart Kampmann

Artiklen er et godt billede på tidsånden. Blottet for fornuft, omtanke og kritik.
Man stemmer med maven/følelserne og belaster ikke hjernen med arbejde.

Med venlig hilsen
Lennart

Torben Selch

Vi skal bevare det Danmark vi kender siger HTS, imens der næsten uheldig slipper et foto ud, hvor hun triller med Anker Jørgensen i hans køre stol. Helt frivilligt og uden ønske om der havde været - en professionel fotograf på stedet.. hmm som.. øøhh indlæg til en bog, hmm - og samtidig skal reform hastigheden sættes op. Hvis vi skulle bevare det Danmark vi kender - så var det meste da vi kunne gøre - at gøre ingenting. Men HTS må jo være utilfreds med det Danmark vi kender, siden det skal reformeres - på alle ledder og kanter.
Det man kunne spørge sig selv om - Anker som jo fagforeningens mand, og der hvor han oprindelig kom fra.

Havde han foretaget så brutal en lock-out af overenskomst forhandlingerne og efterfølgende ydmygende udlukkelse af lærernes deltagelse i endelig aftale - så man idag er nødt til at sende sagen til FN og få ret? Foretager sig ingenting fra S end at beklage - og lærerne er nødsaget til at sende en klage igen.

Er socialdemokratiet i sin iver af at beholde det Danmark vi kender, så stål satte at de er villige til at tilsidesætte FN mindste krav til human forhandlingsret. Så er mit spørgsmål - hvad hulen er det for et Danmark HTS har for øje - For socialdemokratisk - som man kendte det - er det ikke!!

Hvis nuværende S'er eller kommende S'er der skal til at stemme - ikke kan se hvad Socialdemokratiet på Christiansborg står for - så ved jeg ikke hvor tydeligt det ellers skal kunne skæres ud i pap.