Læsetid: 4 min.

Alternativometeret

Alternativet skal over spærregrænsen, hvis Thorning skal bevare magten. Vi, Kristian Villesen og Emma Holten, ønsker begge en rød regering, men er vi klar til at stemme på Liste Å for at få det til at ske? I valgkampen brevveksler vi om partiets ageren og justerer løbende på alternativometeret. Er nålen i det grønne felt på valgdagen, har vi givet håndslag på, at vi stemmer på dem
Alternativet skal over spærregrænsen, hvis Thorning skal bevare magten. I valgkampen brevveksler vi om partiets ageren og justerer løbende på alternativometeret. Er nålen i det grønne felt på valgdagen, har vi givet håndslag på, at vi stemmer på dem
6. juni 2015

Mail fra Emma. 2. juni kl. 12.02:

Her er et citat fra 15. april i år fra Ræson, som der refereres til ret ofte. Alternativet synes, brugerbetaling skal diskuteres:

»Når Socialdemokraterne hører Venstre sige, at de godt kunne forestille sig en brugerbetaling, hvis du går til praktiserende læge, er det, som om hele velfærdsstaten står og tipper. Så gør Socialdemokraterne korsets tegn, og efter 30 sekunder bakker Venstre ud og tør ikke diskutere det – og det bør man i den grad gøre«.

Det her er slemt. Seks minuspoint for mig. Jeg værdsætter ikke latterliggørelse af mennesker, som ser velfærdsydelser som principielt vigtige for et lige og demokratisk (og sundt) samfund. Jeg fik for nylig diagnosticeret celleforandringer i min livmoder, f.eks., uden særligt alvorlige symptomer – hvis det havde kostet penge at gå til lægen, var jeg ikke gået hen og fået tjekket det. For mig er lige adgang til basale ting som lægehjælp, uanset indkomst, en fundamental del af det, der gør Danmark til et velfungerende land. Jeg blev syg, da jeg boede i New York, og at skulle tænke på penge i forbindelse med ens helbred er dehumaniserende og marginaliserende. Jeg vil gøre præcis det, Elbæk gør grin med. Slå korsets tegn og sige: Brugerbetaling er ikke noget, der er til diskussion hos mig.

Svar fra Kristian. 2. juni kl. 12.49:

Jeg er enig med dig i, at det ikke skal koste penge at gå til lægen. Et besøg hos lægen kan godt se formålsløst ud på papiret, hvis patienten ikke fejler noget, men måske kom der alligevel noget ud af det – i hvert fald, hvis lægen er god. Jeg vælger alligevel at lægge to point til, fordi jeg generelt mener, at man skal turde sætte spørgsmålstegn ved disse selvfølgelige ting i velfærdssamfundet. Det tror jeg, at Alternativet kan være med til – og det er jo faktisk bare det, han siger: at vi skal turde diskutere det. Jamen det skal vi da! Selv om det er en dårlig ide.

Ny mail fra Kristian. 2. juni kl. 13.02:

Kristian Villesen

Nå, men på vej på arbejde mødte jeg dem her på cykelstien. De skulle ud og lave kampagne for Alternativet. Synes ellers lige det gik så godt med den der valgplakat som vitterligt er sjov, og så kommer det halve AFUK gudhjælpemig kørende i grønne spandex-dragter. Det minder mig om det, jeg kalder valgets worst case scenario: At vi får 5-6 gøglere i Folketinget, og Lars Løkke Rasmusen alligevel bliver statsminister. Minus 7.

Svar fra Emma til Kristian 2. juni kl. 14.20

Jeg melder mig enig, Ville. Minus 6 fra mig. At gøre ting på en anderledes måde for at få de andre til at fremstå ’kedelige’ og ’voksne’ er virkelig meningsløst. Det kan sagtens få en til at læne sig tilbage og undre sig over, om den substans, man ser i Alternativet, egentlig bare er noget, man selv læser ind i dem, fordi man håber så meget. Flere sjove, underfundige skilte, mindre Cirkus Nemo.

Ny mail fra Kristian. 3. juni kl. 15.31:

En af mine venner har sendt et link til en DR2-udsendelse, hvor en journalist står med en pamflet fra Alternativet, hvor der står »Flere flygtninge til Danmark«. Hun spørger Uffe Elbæk om det er partiets politik: »Nej, men jeg tror, at Carolina, som har lavet det her kort, hun er naturligvis dybt påvirket af alt det, der sker nede i Middelhavet lige nu,« siger han og undgår at svare yderligere. Jeg er helt vild med det. Carolina synes, det er vigtigt, så hun har lavet den! Det er jo et opgør med hele den topstyring, der præger alle andre partier. Det er farligt, og det kan sikkert ikke blive ved, for vi journalister kan ikke lade være med at gå efter uoverensstemmelserne, men jeg elsker det. Det minder i øvrigt om Information. Så kommer der lige pludselig en, som hedder Emma Holten herind, og vil skrive en masse om feminisme og queer-teorier, alt det der, og så sidder man og tænker ’skal vi virkelig bruge mere plads på det?’ Men ja, gu skal vi så. Når nogen brænder for noget og er klar til at give den gas, så skal der være plads! Med andre ord er du Informations svar på Carolina fra Alternativet!

Svar fra Emma. 3. juni kl. 15.36:

FLERE FEMINISTER PÅ INFORMATION – EN PAMFLET SKREVET OG PRINTET AF EMMA HOLTEN! Nå, jeg er også vild med det. Det er virkelig rart at se en formand have tillid til sine medlemmer og deres forskelligheder, frem for det utrolige behov for at strømline partilinjen som vi ser hele tiden. Jeg har forresten researchet mig frem til, at det må være Carolina Magdalene Maier, der er tale om. Hun er også for medicinsk cannabis. Det er også godt. Plus 3 fra mig!

Svar fra Kristian. 3. juni kl. 15.40:

Kun 3? Fedterøv. Jeg giver den gas her og siger plus 8. Jeg kan ikke stå for folk, som har højt til loftet. Desuden er jeg enig i, at Danmark skal tage mere ansvar for situationen i Middelhavet.

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
  • Mikael Velschow-Rasmussen
  • Ejvind Larsen
Steffen Gliese, Mikael Velschow-Rasmussen og Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer