Læsetid: 2 min.

Billedsprog: Bryster og fællesskab

For nyligt opdaterede Facebook sine såkaldte fællesskabsregler af hensyn til »vores mangfoldige, globale fællesskab«, så de blandt andet eksplicit forbyder billeder af en kvindebarm med blottede brystvorter

Eriksminde Efterskole

6. juni 2015

En afklædt menneskekrop med en ung kvindes ansigt, en mands flade brystkasse og en tredjes underkrop med sorte blondetrusser på. Ved siden af ham/hende står en person i ternede boksershorts. Ansigtet er en ung mands, men han har fyldige bryster, som ligner en kvindes. De udviskede køn og anonyme kroppe forvirrer beskueren. Nøgenheden har ingen seksuelle undertoner. De to menneskers tomme blikke efterlader et vist ubehag.

Personerne bag det manipulerede fotografi er elever på Eriksminde Efterskole i Odder. Mandag blev det lagt op på efterskolens facebookside sammen med ni andre lignende billeder, som brugere i løbet af dagen kommenterede og tildelte 3.000 likes. Kunstprojektet skulle rejse en debat om censur og køn i kølvandet på, at eleverne havde haft 100-årsdagen for kvinders valgret og ligestilling gennem tiden på skoleskemaet. Det fortæller lærer Lynge Korsgaard til Odder Avis:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu