Læsetid: 2 min.

Læser du bøger: Emily Salomon

Den usympatiske hovedperson vakte den litterære interesse hos blogger og forfatter Emily Salomon
27. juni 2015

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»​Holocaustoverleveren Primo Levis Hvis dette er et menneske, der er en øjenvidendeberetning fra ​koncentrationslejrene. Den lille, velskrevne bog rørte mig meget, meget dybt og er en vigtig påmindelse om det måske grimmeste sår på menneskehedens historie. Et  sår vi burde gøre alt, hvad der står i vores magt, for ikke skal gentage sig.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»​Efter gymnasiet læste jeg to bøger, der rykkede ved mit forhold til litteratur: Stendahls Rødt og sort og Tom Kristensens Hærværk. Her blev jeg for første gang konfronteret med hovedpersoner, som jeg slet ikke kunne fatte sympati for. Det var nyt for mig og irriterede og interesserede mig sådan, at jeg bl.a. derfor søgte ind på litteraturvidenskab.«

Hvad er den værste bog, du har læst?

»​Umiddelbart synes jeg man skal møde ethvert værk, hvor det er, og jeg synes også, at det er en flot præstation i sig selv at få en masse mennesker, der ikke normalt ville åbne en bog, til at læse. Når det er sagt, så blev jeg altså lidt træt, da jeg læste Fifty Shades of Grey. Ikke på grund af plottet eller temaerne, men fordi sproget er så fattigt.«

Hvilken type læser er du?

»​Grådig og ukræsen. Jeg læser både for at få store oplevelser, men også ’bare’ for at blive underholdt. Jeg har ofte gang i flere bøger ad gangen. Nogle kan man sluge på et par dage, andre må man gruble lidt over og fordøje langsomt. Et eksempel på det første kunne være de mange krimier, jeg fortærer, og hvor min dansk favorit er serien om Rebekka Holm skrevet af Julie Hastrup. Et pragteksempel på en af de tunge er Daniel Mendelsohns De mistede, som jeg har været i gang med i over et år.«

Hvornår læser du?

»​Inden jeg skal sove og gerne et par timer uden afbrydelse hver weekend. Det er sådan, jeg slapper allerbedst af. Når jeg læser, kan jeg koble af og lade tankerne fare. Det bliver aldrig helt så magisk og helt så meget en absence fra virkeligheden som min barndoms læseoplevelser, men det er tæt på. Jeg kan virkelig blive helt opslugt og glemme alt omkring mig.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu