Læsetid: 2 min.

Læser du bøger: Julie Berthelsen

Sangeren og kogebogsforfatteren Julie Berthelsen er en bogorm, der elsker god tid til at tage fri fra hverdagen
20. juni 2015

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Svært. Det, der gør mennesker den bedste udgave af dem selv og til gavn for hele verden, er forskelligt, og vi skal igennem vores egne processer, før vi vokser. Selv synes jeg, at jeg tager store spring med et par års mellemrum, og at der er noget nyt at lære hele tiden. Jeg er for, at vi alle er gode ved hinanden, hjælper hinanden og holder op med at pege fingre ad andre og kigger ind i stedet. Det kræver, at man passer godt på sig selv først. Derfor læser jeg bøger med den slags emner f.eks. Deepak Chopras Hemmelighedernes bog og Ole Henriksens Livet er en gave.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Jeg læser mest krimier og eventyr. De tager mig til en verden, der ikke er ’rigtig’, og jeg får ’fri’. Men også en skønlitteratur, der sætter tankerne i gang, inspirerer eller rører. Harry Potter-bøgerne har haft stor betydning ved den måde, de har givet mig fri på. Jeg elsker eventyruniverset. At flyve væk til en verden, der er anderledes og magisk. Sikken frihed! Men også Khaled Hosseini tager mig rundt i følelsesregistret, forbinder mennesker og deres historie gennem tid og sted på kryds og tværs. I verdener og kulturer, som er fremmede for mig. Det minder mig om, at livet indimellem har flere følelser og nuancer.«

Hvad er den værste bog, du har læst?

»Den værste har jeg nok droppet undervejs – uden tvivl. Desuden kan der ikke findes en værste bog! Alle bøger byder på en ny tanke, en ny ting, en ny indsigt eller en ny oplevelse – god som dårlig. Det er som regel op til dig selv at afgøre, hvad den kan gøre for dig, ikk’?«

Hvilken type læser er du?

»Jeg er en bogorm. Jeg ville ønske, der var mere tid til at læse. Det er svært med karriere og familie. Jeg vil gerne have god tid, samtidig med at jeg læser ret hurtigt. Jeg elsker at tage mig tid, og jeg elsker at læse om interessante emner. Jeg gider ikke kede mig.« 

Hvornår læser du?

»Om aftenen før sengetid eller i sengen. I hvert fald når min søn er puttet. Også når jeg rejser, i fly, på tog, på ferie. Og ikke mindst når jeg en sjælden gang er alene hjemme eller har et øjeblik for mig selv.«

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu