Læsetid: 2 min.

Læser du bøger: Signe Wenneberg

Aktivist og forfatter Signe Wenneberg er glad for Pippi Langstrømpe og læser kun på papir
13. juni 2015

Hvilken bog ville du ønske, at alle vile læse?

»Alle skal læse Jørgen Steen Nielsens Den Store Omstilling. Den vækst, vi engang stræbte efter, er ikke noget, vi skal ønske os for fremtiden. Jeg tænker også, at her er en mulighed for at tale om det virkeligt væsentlige i denne valgkamp for mange kandidater. Liberal Alliance har udmærket sig ved at have en miljøordfører, der modsat forskerne ikke mener, at klimaforandringerne er menneskeskabte. Omvendt elsker jeg, at Kirsten Brosbøl, Ida Auken, Dan Jørgensen og Mogens Lykketoft fastholder fokus på bæredygtighed og cirkulær økonomi – sammen med Enhedslisten, SF og Alternativet. Vi har brug for kommunikation – det vil også sige bøger – som handler om, hvordan verden bliver et bedre sted. Jeg lavede en kommunikationsindsats vedrørende bæredygtigt byggeri, som tog sin begyndelse sidste år, da jeg byggede verdens første FSC-certificerede bæredygtige hus på pæle. Så hvis jeg må, vil jeg også gerne pege på min nye bog: Byg bæredygtigt – med træ, genbrug og nøjsomhed. Det har enormt stor betydning, hvordan vi bygger og bor. Så det er et godt sted at sætte ind for virkelig at gøre verden til et bedre sted.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

Uden tvivl Astrid Lindgrens forfatterskab og især Pippi. Jeg har hendes sætninger i hovedet hver dag. Bøger betyder meget for mig i det hele taget. Jeg vil hellere gå til boghandler end til psykolog. Hvis jeg er nede, så køber jeg en stak bøger om f.eks. positivt tænkende ægte mennesker, og så har jeg det straks bedre.

Hvad er den værste bog, du har læst?

Business-bøger. Sådan noget 7-gode-latterlige-vaner-for-psykopater-i-jakkesæt.

Hvilken type læser er du?

Jeg læser vildt hurtigt og vildt meget. Og har ofte en parallelverden inde i hovedet fra bøgerne. Jeg læser kun på papir. Jeg er så meget på skærm til daglig, at jeg nyder, at læse en bog og lave æselører. Nogle bøger skrålæser jeg, og andre læser jeg så intenst, at jeg sparer på linjerne, fordi jeg ikke vil have, at de skal stoppe.

Hvornår læser du?

Jeg læser altid på rejser, som regel en bog om dagen. Herhjemme læser jeg næsten kun, inden jeg sover.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu