Læsetid: 10 min.

’Hvis vi tager fejl, skyder vi os selv’

I flere uger har radioprogrammet AK 24syv forsøgt at sandsynliggøre, at Wikipedia-brugeren ’Sincere’, som skriver løgne om folk på deres Wikipedia-profiler, er en af dansk showbizz’ mest magtfulde mænd. Værternes detektivarbejde er en opvisning i en ny måde at lave radio på, men rejser også et presseetisk spørgsmål: Kan man hænge en navngiven person ud – uden at have det fældende bevis?
René Fredensborg (t.v.) og Anders Christiansen ved ikke, hvor programmet ender. De ved end ikke, om den grundlæggende historie holder vand.

Thomas Nielsen

6. juni 2015

Da radioværterne René Fredensborg og Anders Christiansen for nylig mødte ind på deres kontor i Kødbyen på Vesterbro, lå der glasskår på gulvet. En rude var blevet knust, men det så ikke ud til, at nogen havde været inde på kontoret. Borde, stole og kasser stod, som de plejede, og der så ikke ud til at være taget noget. »Det er nok en af kvarterets narkomaner, der er kommet til at kaste med sten,« tænkte René Fredensborg, men Anders Christiansen følte sig mere paranoid. »Prøver nogen at sende os et signal?« tænkte han.

På kontoret står makkerparrets skriveborde vendt ind imod hinanden. Det er her, de sidder og planlægger Radio24syvs kulturprogram AK 24syv, som sendes alle hverdage. Over bordene hænger en tavle, hvorpå der med rød tusch er tegnet et system af stikord og pile.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
  • Morten Pedersen
  • Finn Årup Nielsen
Steffen Gliese, Morten Pedersen og Finn Årup Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu